Σύλληψη δραπέτη στη Μεσσηνία κι άλλων 21 δραστών για διάφορα αδικήματα

Σύλληψη δραπέτη στη Μεσσηνία κι άλλων 21 δραστών για διάφορα αδικήματα

Ρομά πυροβόλησαν άσκοπα εναντίον ομόφυλου τους

Με αρκετές συλλήψεις πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Μεσσηνία εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Ειδικότερα, συνελήφθησαν Ρομά για άσκοπους πυροβολισμούς, ένας δραπέτης, όπως και άτομα για κατοχή ναρκωτικών. Συνολικά στο νομό μας συνελήφθησαν 22 άτομα.

Όπως συνηθίζεται, παρόμοιες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκειά τους έγιναν έλεγχοι σε 1.025 άτομα, εκ των οποίων οι 830 ήταν Έλληνες και 195 αλλοδαποί, καθώς και σε 754 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 88 άτομα, από τα οποία 70 ήταν Έλληνες και 18 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 60 άτομα. Επίσης, βεβαιώθηκαν 289 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συλλήψεις
Αρχικά, αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε σπίτι 43χρονου Αλβανού στο χωριό Ζερμπίσια και βρήκαν ποσότητα χασίς βάρους 10,3 γραμμαρίων. Επίσης, κατηγορείται για το νόμο περί αλλοδαπών και αναζητείται. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία.

Ακολούθως, έγιναν από διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομίας στη Μεσσηνία οι εξής συλλήψεις:

-Δύο άτομα για ναρκωτικά, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Ειδικότερα, στη Στούπα συνελήφθη ένας 50χρονος διότι βρέθηκε να κατέχει ένα γραμμάριο χασίς, πέντε ξύλινα κουτιά με 388 τσιγάρα τύπου πουράκια και άλλα δύο μεταλλικά κουτιά με άλλα 40 τσιγάρα ίδιου τύπου, χωρίς την ενδεικτική ταινία. Επίσης, στο Νεοχώρι Μάνης συνελήφθη ένας 27χρονος γιατί κατείχε ένα τσιγαριλίκι.

– Ένας 40χρονος στα Ακοβίτικα, καθώς σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε βούλευμα του Α’ Ανακριτικού Τμήματος Εισαγγελίας Εφετών Καλαμάτας για διακεκριμένη κλοπή.

-Ένας 37χρονος Ρομά για απόδραση. Ο συγκεκριμένος  είχε πάρει εξαήμερη άδεια από τις Φυλακές Πάτρας τον Αύγουστο, αλλά ποτέ δεν επέστρεψε. Προχθές αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στη Μεσσήνη.

-Δύο Ρομά για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ειδικότερα, την Κυριακή ένας 18χρονος Ρομά κατήγγειλε ότι δύο ομόφυλοί του, 22 και 37 ετών, κατά τις βραδινές ώρες στην περιοχή «Παλιάμπελα», κι ενώ επέβαιναν σε αυτοκίνητο, τον προσέγγισαν και ο 37χρονος έριξε 4 πυροβολισμούς προς άγνωστη κατεύθυνση. Μετά τράπηκαν σε φυγή. Οι δύο Ρομά μετά την καταγγελία εντοπίσθηκαν στην Καλαμάτα και συνελήφθησαν.

-Τέσσερις Ρομά για στέρηση δελτίου ταυτότητας και συγκεκριμένα ένας 32χρονος στην Καλαμάτα, ένας 50χρονος στα Ακοβίτικα και δύο 14χρονοι στη Μεσσήνη.

-Ένας 52χρονος στην Καλαμάτα για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού

-Επτά Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη