Θα νοιαστεί πραγματικά κανείς για να αποκτήσει Δημοτικό Στάδιο η Κυπαρισσία;

Θα νοιαστεί πραγματικά κανείς για να αποκτήσει Δημοτικό Στάδιο η Κυπαρισσία;

Οι πρώτοι ποδοσφαιρικοί αγώνες των τοπικών κατηγοριών της ΕΠΣ Μεσσηνίας στην Κυπαρισσία ανέδειξαν την πολύ κακή και επικίνδυνη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου (και όχι μόνο) του Δημοτικού Γηπέδου, που θα έπρεπε να είναι Δημοτικό Στάδιο αλλά ας όψονται οι έχοντες τις τύχες της πόλης και του δήμου χρόνια τώρα…

Χωρίς πολλά λόγια, οι φωτογραφίες αναδεικνύουν την… κατάντια, γιατί περί κατάντιας πρόκειται -κατάντια των αρμοδίων και υπευθύνων της δημοτικής Αρχής Τριφυλίας.

Τρεις ποδοσφαιρικές ομάδες, επτά τουλάχιστον αθλητικοί σύλλογοι, εκατοντάδες αθλητές και αθλούμενοι, κάθε φύλου και ηλικίας, αθλούνται και προπονούνται σε αυτό το χώρο του γηπέδου καθημερινά, υπό αυτές τις συνθήκες και υπό τις ίδιες συνθήκες διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Με παιδιά που κατακτούν επιτυχίες και φέρνουν μετάλλια στο στίβο!
Τα οποία αναγκάζονται να μετακινούνται σε Ζαχάρω ή Καλαμάτα για προπονήσεις σε κανονικό Στάδιο!

Αλλεπάλληλα τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες, από τα προηγούμενα χρόνια, αθλητών και αθλουμένων. Δεκάδες οι αναφορές – δημοσιεύσεις στον τοπικό Τύπο και στα social media.

Σειρά παρεμβάσεων σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.
Αλλά φευ, τίποτα δεν γίνεται.

Ο πέτρινος μανδρότοιχος γκρεμίστηκε από το Μάρτιο του 2021.
Ωστόσο τέσσερα χρόνια πέρασαν αλλά όχι κάγκελα, αλλά ούτε δίχτυ δεν τοποθετήθηκε για να μην φεύγουν οι μπάλες έξω από το γήπεδο και τις ψάχνουν στις γειτονιές της περιοχής.

Τέσσερα χρόνια πέρασαν αλλά ούτε ο δρόμος αποκαταστάθηκε, ούτε καν στην είσοδο του γηπέδου μπήκε πόρτα, όπως ούτε και τσιμεντοστρώθηκε το σημείο.

Για πολλά μέτρα υπάρχει «γράνα», δίπλα στο πεζοδρόμιο με τα φυτά και άνθη, τα οποία το κλείνουν… Αλήθεια, κανένας δε νοιάζεται; Κανέναν δεν ενδιαφέρει; Κανέναν δεν προσβάλλει η… κατάντια; Αγωνιστικός χώρος σε πολύ κακή και επικίνδυνη κατάσταση, περιβάλλων χώρος μια από τα ίδια και χειρότερα. Οι μήνες από το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων μέχρι την έναρξη των νέων πρωταθλημάτων ήταν πολύτιμος χρόνος που δεν αξιοποιήθηκε για αποκατάσταση των προβλημάτων και βελτίωση των υποδομών στο γήπεδο Κυπαρισσίας. Ναι, βάφτηκαν αποδυτήρια κτλ. Χαμός. Μπράβο και παλαμάκια.

Με τον πλαστικό τάπητα γιατί δεν έγινε τίποτα; Με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα; Από τον Μάρτιο του 2021 το έγραψα και το επαναλαμβάνω: αφού η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας επέλεξε να ασχοληθεί με το γήπεδο ξεκινώντας το γκρέμισμα της μάντρας, μήπως θα έπρεπε να ασχοληθεί πολύ πιο σοβαρά με το ζήτημα του Δημοτικού Σταδίου Κυπαρισσίας και να επικαιροποιήσει τη μελέτη, που εδώ και χρόνια υπάρχει έτοιμη στα συρτάρια της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, για προώθηση και υποβολή πρότασης χρηματοδότησής της για κατασκευή κερκίδων, κουλουάρ, αποδυτηρίων κ.α. ώστε να αποκτήσει η Κυπαρισσία πραγματικό Δημοτικό Στάδιο; Μελέτη υπάρχει. Επικαιροποίηση θέλει. Δεν χρειάζονται καινούργιες μελέτες. Υπάρχει μελέτη. Μελέτη για Δημοτικό Στάδιο.

Εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης και εξασφάλιση χρηματοδότησης απαιτούνται μόνο. Κανένας υπουργός δεν θα αρνηθεί να δώσει χρηματοδότηση για να αποκτήσει η Κυπαρισσία, επιτέλους, Δημοτικό Στάδιο (και όχι σκέτο γήπεδο) με βάση την μελέτη που εδώ και χρόνια, πριν τον «Καλλικράτειο» δήμο Τριφυλίας, υπάρχει! Θα νοιαστεί πραγματικά κανείς;

Του Ηλία Γιαννόπουλου