Τμήμα Γεωπονίας: Ξεκινά την Παρασκευή το 6ο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας

Τμήμα Γεωπονίας: Ξεκινά την Παρασκευή το 6ο  Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας

Το 6ο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας ξεκινά τις εργασίες του μεθαύριο Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, στις 10.00 πρωί, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα (Κόμβος Αντικαλάμου), με πρωτοβουλία του Τμήματος Γεωπονίας και συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (University of National and World Economy) – Βουλγαρία και το Πανεπιστήμιο του Ιασίου (University Alexandru Ioan Cuza) – Ρουμανία.

Στο συνέδριο έχουν υποβληθεί πάνω από 180 επιστημονικές εργασίες, από τις οποίες οι 153 εγκρίθηκαν και θα παρουσιασθούν (94 δια ζώσης και 59 διαδικτυακά), από 47 διαφορετικά πανεπιστήμια από 16 διαφορετικές χώρες. Επίσης, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα από 17 ερευνητικά διακρατικά έργα. Οι σύνεδροι είναι καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οι εργασίες – μέσα από τις οποίες θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα ερευνών- πραγματεύονται σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομικής επιστήμης, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εφαρμοσμένο πεδίο.

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου κατά την έναρξη θα είναι ο καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, πρώην πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) και πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Οικονομία και τη Διοίκηση (IREM) και ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρόεδρος του ΚΕΠΕ, με τις ομιλίες «Οικονομία (στιγμιαίας) Προσοχής ως Ταξικό Πρόσημο Ανάπτυξης» και «Η ελληνική οικονομία σε κρίσιμο σταυροδρόμι» αντίστοιχα.

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου (Σάββατο 12 Οκτωβρίου, 10.00 π.μ.) κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι κ.κ.: Χιόνης Διονύσης, καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης, «Η Ελληνική Οικονομία από την κρίση στη μακροοικονομική ισορροπία και ανάπτυξη. Συμπεράσματα και ευρήματα», Δρυμπέτας Ευάγγελος, καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης, «Έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, κατακερματισμός και μεταρρυθμιστικό θράσος: Η μετέωρη άνοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και Πετμεζάς Δημήτριος, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Durham, «Ο ρόλος των συμβούλων δημοσίων σχέσεων στις συγχωνεύσεις και εξαγορές».

Να σημειωθεί πως το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Στην οργάνωση συμμετέχουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Μέγας χορηγός του συνεδρίου είναι το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια, ενώ χορηγοί το Ίδρυμα Καπεταν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, οι εκδοτικοί οίκοι «Δίσιγμα» και «Προπομπός» και το Βαλκανικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας.