Το Νεομάρτυρα Άγιο Δημήτριο τον Χωραΐτη γιόρτασε η Χώρα

Το Νεομάρτυρα Άγιο Δημήτριο τον Χωραΐτη γιόρτασε η Χώρα

Τον πολιούχο της, Νεομάρτυρα Άγιο Δημήτριο τον Χωραΐτη τίμησε με λαμπρότητα, χθες, η Χώρα στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομου και κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Χώρας.

Εν συνεχεία ξεκίνησε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου δια των οδών της Χώρας με κατάληξη το Ναΐδριο Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.

Το “παρών” στις θρησκευτικές εκδηλώσεις έδωσε ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Σαρδέλης, ο πρόεδρος της κοινότητας Χώρας Σάκης Δημητρόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Μεσσήνης Βασίλης Γεωργακλής, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πύλου – Νέστορος, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της Δ.Ε. Νέστορος, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.

Την εκδήλωση λάμπρυνε με τη παρουσία της η Φιλαρμονική του Δήμου Πύλου – Νέστορος που συνόδευσε την ιερά πομπή παιανίζοντας κατάλληλα εμβατήρια και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο.

Η ιστορική εμποροπανήγυρης της Χώρας ξεκίνησε την λειτουργία της μετά το τέλος της Λιτανείας και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.