Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: «Ζεστές» οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Καλαμάτα

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: «Ζεστές» οι βραχυχρόνιες  μισθώσεις στην Καλαμάτα

Αύξηση των προ-κρατήσεων, αλλά και των εγγραφών ακινήτων στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, καταγράφεται τις τελευταίες μέρες εν όψει του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου. Μόνο για την Καλαμάτα το ποσοστό αυτό έχει ήδη φτάσει στο 70% περίπου και αναμένεται περαιτέρω αύξηση όσο πλησιάζουμε στο τριήμερο.

Φέτος, η εθνική εορτή πέφτει Δευτέρα, προσφέροντας στους ταξιδιώτες μεγαλύτερο διάστημα για τις διακοπές τους.

Με βάση τα στοιχεία της AirDNA, οι προ-κρατήσεις αναμένεται να ενταθούν αυτή την εβδομάδα και να κυμανθούν στα περσινά επίπεδα, του 80%-95%, ιδιαίτερα στους δημοφιλείς ορεινούς χειμερινούς προορισμούς, όπου ήδη παρατηρείται αύξηση των εγγεγραμμένων ακινήτων. Η αύξηση αυτή φτάνει το 11% στην Αράχωβα, το 30% στα Ιωάννινα, το 27% στο Καρπενήσι, το 11% στην Καλαμάτα και το 45% στην Καστοριά.

Καλαμάτα

Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με τις προκρατήσεις να αγγίζουν το 69%, με 271 (298 πέρυσι) διαθέσιμα προς μίσθωση αυτοτελή ακίνητα.

Η Καλαμάτα διαθέτει σε όλες τις πλατφόρμες 1.093 (1.040 πέρυσι) εγγεγραμμένα ακίνητα, καταγράφοντας αύξηση των νέων εγγραφών κατά 10% σε σχέση με πέρυσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Το κόστος μίσθωσης κατοικίας για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 195 για κατοικία 55 τ.μ. έως 380 ευρώ για κατοικία 80 τ.μ., σε απόσταση από 600 μέτρα έως ένα χλμ. από το κέντρο της πόλης.

Πελοπόννησος

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας. Στο επίκεντρο Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα, ενώ δεν είναι λίγοι οι νέοι προορισμοί που εντάσσονται στο χάρτη των χειμερινών προορισμών, όπως η Καρύταινα, τα Λαγκάδια, η Ζάτουνα, το Λεβίδι, το Ελληνικό και η Βλαχέρνα.

Οι αρκαδικοί χειμερινοί προορισμοί τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί «must» τόσο για τις ημέρες των εορτών όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες.

Οι προ-κρατήσεις σε Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα για το τριήμερο του Οκτωβρίου αγγίζουν το 100%, το 84% και το 73% αντίστοιχα. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κυμαίνονται από 345 ευρώ. Διαθεσιμότητα καταγράφεται κυρίως σε ολόκληρα αρχοντικά που μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμη και 8 άτομα, με το κόστος μίσθωσης να κυμαίνεται άνω των 1.000 ευρώ για το τριήμερο.

Το Ναύπλιο, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 68%, με 123 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στην πλατφόρμα Airbnb.

Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 445 (357 πέρυσι) ακίνητα σε όλες τις πλατφόρμες, καταγράφοντας αύξηση νέων εγγραφών, κατά 24,6%, σε σχέση με πέρυσι. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 253 ευρώ για 40 τ.μ. κατοικία 450 μέτρα από το κέντρο έως 540 ευρώ για κατοικία 89 τ.μ. σε απόσταση 500 μέτρων από το κέντρο.