Ευρεία σύσκεψη για το μέλλον του κτηρίου
Στοίχημα αποτελούν πλέον οι εργασίες ανακαίνισης του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Η παρέμβαση έχει σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, κι αυτό γιατί “βρέθηκαν” σοβαρά προβλήματα στα θεμέλια του κτηρίου, με αποτέλεσμα να μπαίνει θέμα για τη συνολική στατική του επάρκεια.
Τα νέα… ευρήματα θα εξεταστούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες η Περιφερειακή Αρχή με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, της μελετητικής και της αναδόχου εταιρείας.
Μάλιστα, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει και νέα υπέρβαση στον προϋπολογισμό του έργου, εγείροντας, έτσι, έντονους προβληματισμούς για τη χρήση του.
Να σημειωθεί πως η περιφερειακή σύμβουλος, Ντίνα Νικολάκου, καλεί την Περιφερειακή Αρχή να εντάξει ως θέμα, στην ερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την εξέλιξη του έργου ανακατασκευής της πρώην Νομαρχίας (Διοικητήριο), που γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς και με μεγάλο επιπλέον κόστος, ενώ ζητά απαντήσεις για τη φημολογία ότι εξετάζεται η παραχώρηση του κτηρίου σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.
Η Ντίνα Νικολάκου υπογραμμίζει ότι το κτήριο αυτό αποτελεί ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο, που διασφαλίστηκε από την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη και που δεν πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός για τη στέγαση σε αυτό των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Επίσης, επερώτηση με θέμα «Γιατί καθυστερεί το έργο “Αναβάθμιση Διοικητηρίου Μεσσηνίας”» κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου, Νίκος Κουτουμάνος και Γιάννης Κελλάρης. Όπως σημειώνουν, “η αναβάθμιση του Διοικητηρίου Καλαμάτας προχωράει με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Ενδεικτικό της καθυστέρησης είναι το γεγονός ότι μόνο το 7,9% του προϋπολογισμού έχει εκταμιευτεί, βάσει των σχετικών αναρτήσεων στη Διαύγεια. Η μείωση της προόδου, σε ένα έργο που ήδη πήγαινε με ρυθμούς χελώνας, συμπίπτει χρονικά με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη τον περασμένο Μάρτιο που είχε σταθεί στα προβλήματα στατικότητας, στην έλλειψη χρονοδιαγράμματος και στις προβληματικές χρηματορροές».
Α.Π.