Peloponnese Wine Festival: Ραντεβού με τον πελοποννησιακό αμπελώνα στο κέντρο της Αθήνας

Peloponnese Wine Festival: Ραντεβού με τον πελοποννησιακό  αμπελώνα στο κέντρο της Αθήνας

Τα κρασιά της Πελοποννήσου θα κατακλύσουν το ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 9.00 το βράδυ, καθώς οι παραγωγοί του πελοποννησιακού αμπελώνα θα συναντήσουν επαγγελματίες και φίλους του κρασιού.

Η φετινή διοργάνωση (Winetuned, Vinnovation) θα υποδεχτεί 48 οινοποιεία στην αίθουσα Αφροδίτη, σε μια ultra-premium παρουσίαση των καλύτερων κρασιών της Πελοποννήσου.

Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση εστιάζει στις πολυάριθμες γηγενείς ποικιλίες του πελοποννησιακού αμπελώνα και στις ζώνες παραγωγής κρασιών που συνθέτουν μια εξαιρετικά πλούσια οινική εικόνα. Στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη οι παραγωγοί βγάζουν από το «καπέλο» τους νέες σοδειές, γεμάτες φρεσκάδα και ενέργεια, αλλά και χρονιές που έως τώρα φύλαγαν στο κελάρι τους για να αναπτύξουν βάθος και πολυπλοκότητα.

Η εκδήλωση αποτελεί πόλο έλξης για κάθε οινόφιλο, καθώς προσφέρει κάτι περισσότερο από τα συνηθισμένα: πειραματικές εμφιαλώσεις, καινοτόμες τεχνικές οινοποίησης, κρασιά ήπιων παρεμβάσεων και δημιουργίες που αποτυπώνουν τη φαντασία και το πάθος των παραγωγών.

Ο μεγαλύτερος αμπελώνας της Ελλάδας, με την πληθώρα των αμπελουργικών περιοχών του, από ορεινά τοπία μέχρι παραθαλάσσιες αμπελοτόπια, προσφέρει το ιδανικό υπόβαθρο για την ανάδειξη της δυναμικής του ελληνικού κρασιού και των στοιχείων που το κάνουν μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο. Μιλάμε για την «απόλυτη» εκδήλωση για κάθε λάτρη του κρασιού, επαγγελματία ή οινόφιλο.

Φέτος, οι παραγωγοί της Πελοποννήσου κάνουν ένα βήμα παραπέρα, προσκαλώντας το κοινό, μέσα από τη δράση Peloponnese 2040, να ανακαλύψει όλα όσα τους εμπνέουν και τους απασχολούν για το μέλλον.

Στην αίθουσα Athenaeum Conference, δίπλα από την κύρια εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί μια γευστική δοκιμή (walk in tasting) που έχει το «βλέμμα» της στις τάσεις, τις αλλαγές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί του πελοποννησιακού αμπελώνα και σε εκείνες τις επιλογές που ακολουθούν και θα τους φέρουν στις δύο επόμενες δεκαετίες.

Οι οινοποιοί έχουν επιλέξει να παρουσιάσουν όλα αυτά τα καινούρια που συμβαίνουν και επαναπροσδιορίζουν τον πλέον ποικιλόμορφο αμπελώνα της Ελλάδας και μια οινική κουλτούρα που πρωτοστατεί στην επανάσταση που λαμβάνει χώρα στον ελληνικό κρασί. Κρασιά που αποδεικνύουν την προσαρμοστικότητα του πελοποννησιακού αμπελώνα στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Εν ολίγοις, ο επισκέπτης θα καταλάβει το πώς οι οινοπαραγωγοί βλέπουν «μπροστά», αναδεικνύοντας τη σύνδεση της παράδοσης με την καινοτομία.