Παρέμβαση του ΔΑΣ ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας για το ατύχημα του Σαββάτου
Το πρωί του Σαββάτου μια κολώνα φωτισμού βρέθηκε στο έδαφος, όταν απορριμματοφόρο του Δήμου Καλαμάτας κατά τη διάρκεια αποκομιδής παρέσυρε σωλήνα με καλώδια που κατάστημα είχε περάσει από τη μια πλευρά της Ναυαρίνου στην άλλη και είχε τοποθετήσει πάνω στη συγκεκριμένη.
Το συγκεκριμένο ατύχημα δεν είναι το πρώτο, αφού πριν από κάποιους μήνες ένας αντίστοιχος σωλήνας είχε πέσει στη Ναυαρίνου. Το ζήτημα είναι, όμως, μην τριτώσει το κακό και τα πράγματα γίνουν χειρότερα, αφού καθαρά από τύχη δε σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.
Άραγε, τι προβλέπεται για τους συγκεκριμένους σωλήνες που περιέχουν από καλώδια ρεύματος και μουσικής μέχρι και σωλήνες νερού;
Τέλος, να θυμίσουμε ότι στη διάρκεια της ανάπλασης στο τμήμα από Φαρών έως Ακρίτα ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε δηλώσει ότι πέρασαν σωλήνες κάτω από το δρόμο, ώστε τα καταστήματα να μπορούν να περνούν καλώδια και νερό. Άραγε, έγινε αυτό;
Όπως και να έχει, πρέπει άμεσα να λυθεί το ζήτημα, στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας αλλά και της ασφάλειας του κόσμου.
Στο μεταξύ, παρέμβαση για το όλο θέμα έγινε και από τη ΔΑΣ ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή της: «Σε δρόμο αυξημένου κινδύνου για την ανθρώπινη ζωή έχει μετατραπεί η Ναυαρίνου, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΗ. Εναέρια καλώδια από τα καταστήματα εστίασης του βορείου πεζοδρομίου της Ναυαρίνου εκτείνονται μέχρι το νότιο τμήμα της, στερεωμένα πάνω στους στύλους του δημοτικού φωτισμού, όπου υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα του εκάστοτε καταστήματος. Από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για τους συναδέλφους μας, όταν το απορριμματοφόρο κατά την προγραμματισμένη αποκομιδή, ξήλωσε τα εναέρια καλώδια ρεύματος που είχαν λασκάρει λόγω του αέρα, συμπαρασύροντας και την κολώνα του δημοτικού φωτισμού. Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και επαναλαμβανόμενο, αφού κατ’ επανάληψη έχει συμβεί στο παρελθόν.
Στη λογική του κόστους οφέλους, Δημοτικές Αρχές και κυβερνήσει, αδιαφορούν για τη ζωή των εργαζομένων και των συμπολιτών μας. Να μην τολμήσει η Δημοτική Αρχή να ρίξει τις ευθύνες σε εργαζομένους. Να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ για την υπογειοποίηση των καλωδίων.
Καλούμε τους συναδέλφους μας και όλους τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να απεργήσουν στις 28 Φλεβάρη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, με κεντρικό σύνθημα: Το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί, και να δώσουν αγωνιστικό παρών στη συγκέντρωση των σωματείων και των φορέων στις 10.30 στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Απέναντι στα κέρδη τους και την αδιαφορία τους για τις ζωές μας, εμείς βάζουμε τις ζωές μας, που καθημερινά κινδυνεύουμε από τα ελλιπή μέτρα προστασίας. Τα δικά μας Τέμπη είναι παντού, σε κάθε χώρο εργασίας. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν εκατοντάδες θύματα κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Ως εδώ».
Π.Μπ.