Οι τρεις Καμπαλέρος είναι αμερικανικό σπονδυλωτό μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων παραγωγής 1944. Η παραγωγή έγινε από τον Γουώλτ Ντίσνεϋ. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στην πόλη του Μεξικού στις 21 Δεκεμβρίου 1944, ενώ κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 3 Φεβρουαρίου 1945.
Οι δύο Καμπαλέρος είναι ελληνικό σπονδυλωτό μιούζικαλ κινούμενων και ακίνητων σχεδίων, παραγωγής 2025. Η παραγωγή έγινε από γνωστό σκηνοθέτη, που τυγχάνει να είναι και πρωθυπουργός μιας χώρας.
Η ταινία έκανε πρεμιέρα όλως τυχαίως, τις τελευταίες μέρες, λίγο πριν από τις 28 Φεβρουαρίου 2025, ημέρα του «Δεν έχω οξυγόνο», μια φράση των παιδιών λίγο πριν καούν ζωντανά, που έγινε σύνθημα στα χείλη όλων. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, από όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Το αξιοσημείωτο σε αυτή την παραγωγή είναι οι πρωταγωνιστές της, οι δύο Καμπαλέρος δηλαδή, και ο ρόλος τους.
Διαβάστε παρακάτω ένα μικρό μέρος από το όμορφο σενάριο για να καταλάβετε:
Καμπαλέρος Α (Μάκης Βορίδης, υπουργός Επικρατείας της Ελλάδας)
«Ο κόσμος αλλάζει με συγκλονιστικό τρόπο. Έχουν ανοίξει τεράστια ζητήματα, ευρωπαϊκή άμυνα, ευρωπαϊκός στρατός, συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, Ουκρανία, ευρωπαϊκή ενέργεια, αμυντικές δαπάνες, ζητήματα ανταγωνιστικότητας, οι δασμοί του Τραμπ, συγκλονιστικά ζήτημα. Στην Ελλάδα επί 20 ημέρες συζητάμε αυτό», «Σε σχέση με αυτά που συζητάμε; Ένα δυστύχημα; Ναι είναι μικρό. Σε σχέση με αυτά που συζητάμε, το τονίζω. Το επαναλαμβάνω, γιατί είμαι βέβαιος ότι θα πάμε στην ωραία θεωρία της διαστρέβλωσης. Σε σχέση με την αλλαγή του πλανήτη, τα αίτια ενός δυστυχήματος φυσικά έχουν την αξία τους, αλλά όχι ώστε να σταματήσουμε να συζητάμε τα πάντα και να συζητάμε επί 20 μέρες αυτό».
Καμπαλέρος Β (Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας της Ελλάδας)
«Αν αύριο πέσει ο Μητσοτάκης, τι κυβέρνηση θα έχουμε στην Ελλάδα; Δημοσκοπήσεις βλέπετε; Τι θα βγάλουν οι εκλογές; Ό,τι βγάλει η κάλπη το ζήσαμε και το 2015, 100 δισ. μας κόστισε» και συνεχίζει: «Επειδή έχω ζήσει τις εκλογές του 2015 που ρίξανε τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και μου έλεγαν πάλι “ό,τι βγάλει η κάλπη”, η κάλπη έβγαλε capital control, κλειστές τράπεζες. Άρα μη μου λέτε ότι τώρα δε θα έχουμε πρόβλημα αν πέσει ο Μητσοτάκης, χαμός θα γίνει. Δράμα θα πάνε όλα, δε θα έχουμε σταθερότητα στην Ελλάδα, δεν το βλέπετε;». «Η χώρα έχει μπει σε ένα δρόμο τα τελευταία 5 χρόνια, όλη η Ευρώπη λέει ότι η Ελλάδα είναι υπόδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση. Είμαστε από τις λίγες χώρες που έχουμε οικονομική ανάπτυξη, η ανεργία συνεχώς πέφτει, ο τουρισμός πάει πολύ καλά, έχουμε μπει σε μία σειρά. Και τώρα θέλουν όλοι αυτοί (αντιπολίτευση) να το τινάξουμε στον αέρα. Γιατί; Για να κάνουμε το χατίρι στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, στον Στέφανο Χίο, στον Κυριάκο Βελόπουλο, στον Σωκράτη Φάμελλο και δυστυχώς και στον Νίκο Ανδρουλάκη. Τα έλεγα στον κόσμο και το 2015 και με βρίζατε. Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ και θα πέσει το κλάμα της αρκούδας. Δε με πιστέψατε και με βρίζατε. Κλάψατε; Κλάψατε».
Επίσης για το συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για την τραγωδία των Τεμπών: «Όσοι συμμετάσχουν σε αυτό στηρίζουν πολιτικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου», επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.
Δεν έχω να πω κάτι άλλο, πείτε εσείς στις 28 Φεβρουαρίου 2025 με μια ανάσα. Οξυγόνο υπάρχει ακόμα και είναι για όλους.
Τα λέμε πάλι…
Του Κώστα Δεληγιάννη