Με κέφι, χορό, πληθώρα εδεσμάτων και τη συμμετοχή ντόπιων κι επισκεπτών τιμήθηκε φέτος η Τσικνοπέμπτη στην Καλαμάτα, καθώς αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες παραδόσεις της ελληνικής Αποκριάς.
Από νωρίς χθες το πρωί έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες ψησταριές σε γειτονιές, ψητοπωλεία, κρεοπωλεία και καφετέριες, ενώ σημείο αναφοράς αποτέλεσε το τσίκνισμα στην Κεντρική Αγορά και το ΒΙΟΠΑ, όπου διοίκηση, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι τίμησαν τη μέρα.
ΒΙΟΠΑ Κεντρική Αγορά Καλαμάτας
Η Τσικνοπέμπτη στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ωστόσο, «δεν πλαισιώθηκε» μόνο από τα διάφορα είδη κρέατος, καθώς στήθηκε παραδοσιακό γλέντι στο Ιστορικό Κέντρο με το συγκρότημα «Ήχος του Νότου» και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, υπογραμμίζοντας ότι η μουσική και ο χορός είναι αναπόσπαστο κομμάτι των ημερών.
Θετική η ανταπόκριση του κόσμου
Στο μεταξύ, ικανοποίηση από την κίνηση των προηγούμενων ημερών «δήλωσαν» τοπικά κρεοπωλεία, καθώς ο κόσμος κινήθηκε και φέτος για αγορά κόκκινου κρέατος, με σκοπό να τιμήσει την Τσικνοπέμπτη.
Καφέ-μπαρ “Lola Montez” Κρεοπωλείο Κλείδωνα Κρεοπωλείο Κουταβά Κρεοπωλείο Μουτεβελή Κρεοπωλείο Μπατάγια Κρεοπωλείο Οδεμισιώτη Κρεοπωλείο Πααγιωτόπουλου
Σε ό,τι αφορά τις τιμές, κατά κύριο λόγο, κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε πολλούς να τιμήσουν την Τσικνοπέμπτη, με τα κάρβουνα να ανάβουν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας σε σπίτια και γειτονιές.
Της Χριστίνας Μανδρώνη