Παντριφυλιακό κάλεσμα για την αυριανή συγκέντρωση & πορεία στην Κυπαρισσία για τα Τέμπη εξέδωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας και το Συντονιστικό Ανταπόκρισης στο κάλεσμα του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών Τριφυλίας.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Στις 28..2.2023 ολόκληρη η χώρα πάγωσε στην είδηση της απώλειας 57 ανθρώπινων ζωών από τη μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.
Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια μεθοδεύσεων αποπροσανατολισμού, συγκάλυψης, αδιαφορίας, συσκότισης και απαξίωσης τα αιτήματα για απόδοση δικαιοσύνης, τιμωρίας των ενόχων και ασφαλή μέσα μαζικής μεταφοράς όχι μόνο δεν εισακούστηκαν, αλλά “ηχούν” ακόμη πιο δυνατά.
Με αφορμή τη μαύρη αυτήν επέτειο ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών απευθύνουμε Παντριφυλιακό κάλεσμα στη Κεντρική Πλατεία Κυπαρισσίας την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι, μαζί με τις εκατοντάδες άλλες συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και στο εξωτερικό.
Συναισθανόμενοι απόλυτα τις πρόσφατες δηλώσεις του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών “αυτήν την αποφράδα ημέρα να δωριστούν οι ομιλίες στις ψυχές των Τεμπών, ώστε να λάβουν την προτεραιότητα που τους αξίζει” καλούμαστε να δείξουμε την απαιτούμενη ενότητα, αυτοσυγκράτηση και τον σεβασμό ώστε να γίνουμε μια φωνή χωρίς ταμπέλες, χρώματα, οικειοποιήσεις, διακρίσεις και ανταγωνισμούς.
Ας γίνουμε ΜΙΑ φωνή για να τιμήσουμε τα θύματα αυτού του κρατικού εγκλήματος.
Ας γίνουμε ΜΙΑ φωνή για να υπάρξει επιτέλους δικαιοσύνη. Ας γίνουμε ΜΙΑ φωνή για να τιμωρηθούν οι ένοχοι.
Ας γίνουμε ΜΙΑ φωνή για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς. Για να μπορέσουμε επιτέλους να ανασάνουμε.
Σημειώνεται πως αλληλέγγυα στέκεται μαζί και το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας με τις εξής δωρεάν μετακινήσεις και μέχρι τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων: – ANAXΩPHΣH AΠO ΓAPΓAΛIANOYΣ ΠPOΣ KYΠAPIΣΣIA: 10:00 μ.μ.
EΠIΣTPOΦH AΠO KYΠAPIΣΣIA ΠPOΣ ΓAPΓAΛIANOYΣ: 14:15 μ.μ.».