“Merci Chef”: Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας έως τις 21 Μαρτίου

“Merci Chef”: Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας έως τις 21 Μαρτίου

Από τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο

Για δεύτερη χρονιά η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνουν την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας έως τις 21 Μαρτίου με σκοπό να αναδείξουν και να ενισχύσουν τους γαστρονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα.

Σπουδαίοι Γάλλοι σεφ και βραβευμένοι τεχνίτες meilleurs ouvriers de France (MOF) θα προσκληθούν και θα συμμετάσχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων, για να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους, να αναδείξουν προϊόντα και να προωθήσουν εστιατόρια με επιρροές από τη γαλλική γαστρονομία, στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα.

Θα διοργανωθούν πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις έμπρακτης αλληλεγγύης, καθώς και βραδιές γευσιγνωσίας γύρω από νέα γαλλικά προϊόντα.

Με τη συμμετοχή 9 βραβευμένων Σεφ από τη Γαλλία: (με αλφαβητική σειρά): John ARGAUD, Ophélie BARES, Alain CHARTIER, Gauthier DENIS, Julien HENNOTE, Stéphane JAKIC, Arnaud LARHER, Gilles MARCHAL, Eulalie RUS.

Συμμετέχουν ακόμη 20 Έλληνες και Γάλλοι Σεφ που ζουν στην Ελλάδα: Δημήτρης ΑΡΣΕΝΙΔΗΣ, Τάσος ΒΛΑΧΙΩΤΗΣ, Πέτρος ΔΗΜΑΣ, Χρήστος ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, Κωνσταντίνα ΚΑΣΠΑΡΙΔΟΥ, Γρηγόρης ΚΙΚΗΣ, Δημήτρης ΚΟΤΣΑΛΗΣ, Νάντια ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, Φαίδρα ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ-ΣΒΑΝΑ, Στέφανος ΛΙΒΑΝΙΟΣ, Γιώργος ΜΑΚΡΥΓΙΩΡΓΟΣ, Δημήτρης ΜΠΟΥΤΣΑΛΗΣ, Ντίνα ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στέλιος ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, Στέλιος ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ, Ιωσήφ ΠΕΤΡΩΦ, Σοφία ΤΣΙΚΟΥ, Δημήτρης ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ, Albert HAZMA, Jean-Marie HOFFMANN.

Δείτε περισσότερα εδώ.