Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Τριήμερο συνέδριο στην Καλαμάτα με επιστημονικό και κοινωνικό χαρακτήρα

Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Τριήμερο συνέδριο στην Καλαμάτα με επιστημονικό και κοινωνικό χαρακτήρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το ετήσιο συνέδριο που διοργανώνει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας στις 20 Μαρτίου. Συνδριοργανωτές του τριήμερου συνεδρίου, που τιτλοφορείται «Νέες τάσεις στην Ενδοδοντία και τη Χειρουργική Στόματος», είναι ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ οι εργασίες του πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο Rex.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η πρόεδρος του συλλόγου Τζίνα Θεοδωροπούλου και ο ταμίας Άγγελος Τσορφόλιας, σημείωσαν ότι στην πόλη έχουν φθάσει σύνεδροι από όλη την Πελοπόννησο, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στόχος του φετινού συνεδρίου είναι η έμφαση στην εξωστρέφειά του, εξ ου και εντάσσονται παράλληλες δράσεις και ομιλίες. Σε αυτές περιλαμβάνεται η επίσκεψη στα Παιδικά Χωριά SOS και τις Λέσχες Φιλίας Καλαμάτας (πρώην ΚΑΠΗ), όπου θα γίνει επίδειξη στοματικής υγιεινής και ενημέρωση από μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Όπως πρόσθεσε η κα Θεοδωροπούλου, στις παραπάνω δράσεις θα συμμετάσχει η καθηγήτρια μαγειρικής και συγγραφέας γαστρονομίας Γεωργία Κοφινά, η οποία μαζί με τους ωφελούμενους θα ετοιμάσουν διάφορα νηστίσιμα γλυκίσματα.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι σύνεδροι θα ξεναγηθούν σε πολιτιστικούς χώρους, όπως είναι η Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας.

Παίρνοντας το λόγο η κα Κοφινά, σημείωσε ότι η σημερινή της ομιλία θα εστιάσει στη σωστή διατροφή, καθώς θα αναπτυχθεί το θέμα της μεσογειακής δίαιτας και πώς συνδέεται με την πολιτιστική και πολιτισμική ιστορία του τόπου.

Ημερίδα ανοιχτή για το κοινό

Παράλληλα, κάνοντας λόγο για το σημερινό πρόγραμμα του συνεδρίου, οι εκπρόσωποι του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας υπογράμμισαν ότι το απόγευμα στις 7.00 στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Rex θα δοθεί ομιλία για την παραδοσιακή και τη σύγχρονη γαστρονομία και το κρασί.

Η ημερίδα θα πλαισιωθεί από τη σεφ Γεωργία Κοφινά και τον σομελιέ Κωνσταντίνο Ντάντο.

Κλείνοντας, ο κ. Άγγελος Τσορφόλιας απηύθυνε ευχαριστίες στο παράρτημα του ΕΕΣ Καλαμάτας, το Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας, την «Οινομεσσηνιακή» και την “Psaroulis Wines” για τη συμβολή τους.

Χρ.Μ.