Δ. Πτωχός: Συνάντηση με υποστράτηγο Πυροσβεστικού Σώματος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας

Δ. Πτωχός: Συνάντηση με υποστράτηγο Πυροσβεστικού  Σώματος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας

Με βασικό θέμα την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Πυροσβεστικό Σώμα, εν όψει της προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό και τον συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγο ΠΣ Βασίλη Σολδάτο.

Στη συνάντηση, η οποία είχε κυρίως εθιμοτυπικό χαρακτήρα, συμμετείχε και ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Ανδρέας Καπουράλος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για στενότερο συντονισμό και έγκαιρο σχεδιασμό δράσεων Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία απέναντι σε ακραία φαινόμενα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη σημασία της άμεσης αντίδρασης, της κατανομής αρμοδιοτήτων και της αποτελεσματικής συνεργασίας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ώστε η Πελοπόννησος να είναι πιο έτοιμη και ασφαλής εν όψει των προκλήσεων που ενδέχεται να προκύψουν.