Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας βγάζει σήμερα δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους η μεγάλη έλλειψη προσωπικού στην Εισαγγελία Καλαμάτας.
Και οι δύο Σύλλογοι έχουν ανακοινώσει κινητοποιήσεις, οι οποίες άρχισαν χθες και ολοκληρώνονται σήμερα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Κινητοποιήσεις
Οι δικηγόροι της Καλαμάτας, με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου, έχουν ανακοινώσει καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους, ενώ ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων πραγματοποιεί δίωρες στάσεις εργασίας.
Χθες οι δικηγόροι απείχαν από τα καθήκοντά τους, ενώ οι δικαστικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις εννιά μέχρι τις έντεκα το πρωί.
Σήμερα και πάλι οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ οι δικαστικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν δίωρη στάση εργασίας από τις δέκα το πρωί μέχρι τις δώδεκα μετά το μεσημέρι.
Επίσης σήμερα στις 11.00 το πρωί μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων θα πραγματοποιήσουν κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.
Διαμαρτυρία
Όπως έχει τονίσει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, η υποστελέχωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μεσσηνίας, Κεντρικής και Παράλληλής Έδρας, έχει φτάσει σε σημείο που είναι αδύνατον να λειτουργήσει. Υπάρχουν κενές οι θέσεις μιας αντεισαγγελέως Πρωτοδικών και ενός εισαγγελικού παρέδρου, καθώς και επτά κενές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων και δύο κενές θέσεις δικαστικών επιμελητών.
Γι’ αυτό οι δικηγόροι διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν την κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων που προβλέπονται.
Ταυτόχρονα με τις κινητοποιήσεις ο Δικηγορικός Σύλλογος θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας τόσο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όσο και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Από την πλευρά τους, οι δικαστικοί υπάλληλοι ενώνουν τη φωνή τους με αυτήν των δικηγόρων, «διεκδικώντας την επίλυση όλων των προβλημάτων που αντι-μετωπίζουν καθημερινά, ιδιαίτερα, δε, το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μεσσηνίας (Κεντρική Έδρα Καλαμάτας), συνέπεια της οποίας (υποστελέχωσης) είναι η αδυναμία της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας, με αίτημα την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων».
Της Βίκυς Βετουλάκη