«Ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας και την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ., φέρνει μια μοναδική εκδήλωση για τους μικρούς φίλους, αλλά και για όλους εκείνους τους μεγάλους που αγαπούν τα ζώα και πιστεύουν πως μονάχα όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή των άστεγων ζώων!»…
Με αυτό τον τρόπο οι υπεύθυνοι του ΦΟΚ προσθέτουν μια καινοτόμο δράση στη μεγάλη εθελοντική τους προσπάθεια και ταυτόχρονα μας προσκαλούν στην εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί να γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη, 16 Απριλίου, κατά τις ώρες 5.00 με 9.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Κεντρικό πρόσωπο της ημέρας θα είναι η γνωστή ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ., Κατερίνα Παπαποστόλου, διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου, ζωοθεραπεύτρια και συγγραφέας και οι τρεις σκύλοι ζωοθεραπείας, Διώνη, Πόθος και Άξελ, όλοι τους πρώην αδέσποτοι, που έχουν μεταμορφωθεί σε ζωντανά παραδείγματα δύναμης, αποδοχής και αγάπης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πασχαλινό μπαζαάρ, ενημερωτικές ομιλίες και ένα βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Από το δρόμο στο… Μαγικό Θρόνο: Η ζωή μέσα από τα μάτια άστεγων ζώων» που θα υλοποιήσει η κα Παπαποστόλου για παιδιά 5-8 ετών, βασισμένο στο πρόγραμμα της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που συγκρότησε η ίδια πριν από μια δεκαετία με τον προσδιορισμό «Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών» και στο νέο της πολυθεματικό, διαδραστικό φιλοζωικό βιβλίο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, με την παράκληση των διοργανωτών προς όποιον επιθυμεί να συνεισφέρει με τροφές, κτηνιατρικά φάρμακα και είδη (π.χ. προϊόντα απορασίτωσης) για τα ζωάκια του καταφυγίου του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, όπου φιλοξενείται ένας μεγάλος αριθμός σκύλων, αλλά και λίγες γάτες.
Το πρόγραμμά έχει ως εξής:
5.00-9.00 μ.μ. Πασχαλινό παζάρι στον χώρο έξω από το αμφιθέατρο
6.00-7.00 μ.μ. Βιωματικό εργαστήριο με σκύλους διαμεσολαβητές για παιδιά ηλικίας 5-8 από την κυρία Κατερίνα Παπαποστόλου. Σε κάθε παιδί που θα συμμετάσχει θα δοθεί ένα δωρεάν αντίτυπο του νέου παιδικού βιβλίου της κυρίας Παπαποστόλου
7.15-8.30 μ.μ. Ενημερωτικές ομιλίες για το κοινό από εκπρόσωπο του ΦΟΚ, ψυχολόγο, κτηνίατρο και αστυνομικό
8.30-9 μ.μ. Συζήτηση με το κοινό.