Όλοι οι δρόμοι οδηγούν αύριο στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας για βραδινό τρέξιμο (βίντεο)

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν αύριο στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας για βραδινό τρέξιμο (βίντεο)

Ελάχιστες ώρες απέμειναν για την διεξαγωγή ενός μοναδικού, ακόμη και σε πανελλαδικό επίπεδο, αθλητικού γεγονότος, που «φιλοξενεί» η μεσσηνιακή πρωτεύουσα ως αποτέλεσμα της πρωτοποριακής ιδέας των ανθρώπων του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού.
Ο λόγος για το 1ο NIGHT RUN Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ, μετά τις 8.30 σε δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Πρόκειται για νυχτερινή δρομική δραστηριότητα μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα, που θα γίνει με τη συμβολή ατομικών φακών κεφαλής και στο οποίο μπορούν να λάβουν μέρος όσοι επιθυμούν, αρκεί να είναι από 5 έως… 85 ετών. Μάλιστα μπορούν να το κάνουν είτε ατομικά, είτε ακόμη και ως ομάδα, ως παρέα, ως επιθυμία να ζήσουν κάτι μοναδικό.
Η όλη διοργάνωση περιλαμβάνει μια σειρά εκπλήξεων από την πλευρά του βασικού διοργανωτή της εκδήλωσης, του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, αλλά και όλων αυτών που υποστηρίζουν με τη μορφή χορηγού ή υποστηρικτή το καινοτόμο αυτό αθλητικό event.
Σε όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, αναφέρθηκαν χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Elite City Resort” οι διοργανωτές, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο, μεταφέροντας το βασικό μήνυμα της εκδήλωσης, που είναι το «ΦΩΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»…
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΓΣ)
Ο Μεσσηνιακός διοργανώνει την εκδήλωση αυτή, που είναι σίγουρα ιδιαίτερη, καθώς οι συμμετέχοντες τρέχουν βράδυ με φακό κεφαλής. Εγώ από την πλευρά μου να πω ότι μπορούν να τρέξουν άτομα κάθε ηλικίας από 5 έως 85 ετών και απευθύνουμε κάλεσμα σ’ όλο τον κόσμο να βγει από το σπίτι του και να τρέξει κοντά μας».
 
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ (ΕΦΟΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΓΣ)
Κάτι καινούριο γίνεται το Σάββατο στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και μιλάω για ένα μοναδικό event σ’ ολόκληρη την Ελλάδα με πολλά στοιχεία καινοτομίας που περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων. Οι Καλαματιανοί πρέπει ν’ αγκαλιάσουν το γεγονός αυτό και είναι σίγουρο ότι θα δουν και θα ζήσουν κάτι μοναδικό. Η ιδέα ξεκίνησε με την ψυχή του Μεσσηνιακού, τον Γιάννη Καλυβιώτη, πριν από έξι περίπου μήνες και το ευχάριστο είναι ότι την αγκάλιασαν πολλοί άνθρωποι. Ραντεβού λοιπόν στην πλατεία της Καλαμάτας, αρχικά με τη διαδρομή των 2 και έπειτα με αυτή των 5 χιλιομέτρων που θα τερματίσουν ύστερα από μια αρκετά ελκυστική διαδρομή και πάλι στην κεντρική πλατεία. Εκεί θα γίνουν πρόσθετες δραστηριότητες, μικροί και μεγάλοι μπορούν να συναγωνιστούν σε αθλητικούς στίβους μάχης, σκυταλοδρομίες, αλλά και να λάβουν μέρος σε ομαδικό πρόγραμμα Zumba, που θα γίνει υπό τις οδηγίες της Σχολής Χορού Fame. Παράλληλα θα μπορούν να δοκιμάσουν γεύσεις και δημιουργίες των ανθρώπων του ΙΕΚ Oρίζων, και στο τέλος να χορέψουν ακολουθώντας τις μουσικές επιλογές του DJ.
Oφείλουμε ν’ αναφέρουμε ότι δεν χρησιμοποιούμε κρατικό χρήμα και αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στην εποχή μας. Ευχαριστούμε για τη στήριξή του το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τα καταστήματα Αθλητικών ειδών «COSMOS”, το “Elite City Resort”, την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων «ΤΟΥΟΤΑ ΚAKOYΡΟΣ», αλλά και τους εθελοντές από την Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας.  Θέλω να πιστεύω πως θα είναι η καλύτερη εκδήλωση που έχει γίνει μέχρι τώρα από την πλευρά του Μεσσηνιακού, και τα πρώτα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 600 άτομα και περιμένουμε μέχρι το Σάββατο, λίγο πριν την έναρξη του event, το νούμερο να φθάσει ή και να ξεπεράσει τα 1000. Σύνθημα του αγώνα είναι το «ΦΩΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» και περιμένουμε όλο τον κόσμο να έρθει κοντά».
 
ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΩΡΓΑΡΑ (ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ELITE)
«Ως Elite City Resort στηρίζουμε πάντα πρωτοβουλίες με όραμα και προοπτική, που ανεβάζουν ψηλά την πόλη της Καλαμάτας. Προσπαθούμε να βοηθούμε όσο μπορούμε τέτοιες διοργανώσεις και θα βρεθούμε ως ομάδα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας για να τρέξουμε και να διασκεδάσουμε».
 
ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΧΟΝΙΚΟΛΟΣ (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ COSMOS)
“Σαν επιχείρηση στηρίζουμε έμπρακτα τις προσπάθειες του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού, όντας χορηγοί τα τελευταία χρόνια. Το κατάστημά μας τροφοδοτεί τους φακούς κεφαλής και καλό θα είναι ο κόσμος να έρθει νωρίς να τους προμηθευτεί. Στο τέλος της εκδήλωσης θα κληρώσουμε δωροεπιταγές αξίας 200 ευρώ και βεβαίως είμαστε ικανοποιημένοι γιατί βλέπουμε τον κόσμο να βγαίνει και να αθλείται, που είναι και το πιο σημαντικό».
 
ΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥΟΤΑ KAKOYΡΟΣ)
Από το ξεκίνημά μας στηρίζουμε την προσπάθεια του Μεσσηνιακού και αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Δεν έχω να πω πολλά, εύχομαι ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια και να ακολουθήσει τη διαδρομή».

Του Νίκου Μπαλόπουλου

http://youtu.be/nVJy7TGLpUE