Εκδήλωση προχθές στην Καλαμάτα παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και στελεχών του κόμματος
«Η Ελλάδα βρισκόταν επί δεκαετίες καθηλωμένη σε ένα παρελθόν που δεν μπορούσε να ξεπεράσει. Και απομακρυνόταν όλο και περισσότερο από τον υπόλοιπο κόσμο, που προχωρούσε με ταχείς ρυθμούς στο μέλλον. Όλες οι υπόλοιπες χώρες, όμως, μεγάλες και μικρές, ευρωπαϊκές και μη, προχώρησαν σε μεταρρυθμίσεις, εγκατέλειψαν τον κρατισμό και στρέφονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την παγκόσμια αγορά.
Άφησαν πίσω την “αναδιανομή” με δανεικά και ανοίγονται στην ανταγωνιστικότητα. Άφησαν πίσω τον προστατευτισμό και ανοίγονται στην εξωστρέφεια. Όλες οι άλλες χώρες αυτό κάνουν εδώ και δυόμισι δεκαετίες.
Εκτός, βέβαια, από την Ελλάδα, που ως πρόσφατα παρέμενε αλυσοδεμένη σε αναχρονιστικές νοοτροπίες, στρεβλώσεις και αγκυλώσεις, συντηρώντας μια ψεύτικη ανάπτυξη με δανεικά. Ώσπου έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας…
Σαν να είχε δημιουργηθεί ένα “κέλυφος” γύρω από τη χώρα μας που δεν την άφηνε να προχωρήσει, να κάνει ό,τι κάνουν όλοι οι άλλοι γύρω μας. Αυτό το “κέλυφος” σπάει τώρα! Και απελευθερώνονται οι μεγάλες δυνατότητες της χώρας και του λαού μας».
Τα παραπάνω είναι ένα απόσπασμα από κείμενο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, το οποίο συμμερίστηκαν απόλυτα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ιωάννα Καλαντζάκου – Τσατσαρώνη και Ζωή Ράπτη σε προχθεσινή εκδήλωση στην Καλαμάτα, στην οποία παρέστησαν, επίσης, ο αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Πετραίνας και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς.
Η κα Καλαντζάκου, αναφερόμενη στη Μεσσηνία, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «ο νέος οδικός άξονας και οι μεγάλες ιδιωτικές πρωτοβουλίες στον τουρισμό έχουν δώσει το στίγμα για το μέλλον της χώρας μας».
Η κα Ράπτη, με τη σειρά της, αφού εξήγησε πώς φτάσαμε στο μνημόνιο, υποστήριξε ότι παρά τα προβλήματα «σταθήκαμε όρθιοι και καταφέραμε να φέρουμε την Ελλάδα σε σημείο σταθερότητας».
Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Για πρώτη φορά έρχομαι στη Μεσσηνία και την Καλαμάτα χωρίς να σκύβω το κεφάλι, διότι ύστερα από πολλά χρόνια αυτή η απομονωμένη γωνιά της Ελλάδας βρήκε το δρόμο της ανάπτυξης».
Α.Π.