Π. Τατούλης: «Θα δώσουμε την Πελοπόννησο λάφυρο;»
Της Βίκυς Βετουλάκη
φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Νίκη από την πρώτη Κυριακή ζήτησε ο νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος, Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας χθες βράδυ.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η νίκη της «Νέας Πελοποννήσου» από την πρώτη Κυριακή είναι μια νίκη που στέλνει μήνυμα σε όλη τη χώρα «ότι μπορούμε, όταν θέλουμε, να πετύχουμε και ότι ο τόπος αφήνει πίσω τη μιζέρια και την παθογένεια του παρελθόντος».
Κατά τη διάρκεια των χθεσινών εγκαινίων, παρουσιάσθηκαν η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη και οι 21 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
«Να αφήσουμε τις κουβέντες του καφενείου»
Κατά την ομιλία του ο κ. Τατούλης επισήμανε ότι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος είναι η Ελλάδα των Περιφερειών: «Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε, επιτέλους, πολιτικά και να αφήσουμε στην άκρη την κουβέντα του καφενείου που θέλει να βρει χαραμάδα για να ξαναφέρει στη ζωή μας τη θλίψη και τη σκοτεινιά της μιζέριας και του λαϊκισμού. Η Πελοπόννησος δεν είναι λάφυρο του ενός και του άλλου, τη βραδιά των εκλογών η Πελοπόννησος θα έχει τα δικά της χρώματα, αυτά που εμείς της δώσαμε πριν από τέσσερα χρόνια, απελευθερωμένη από τα δεσμά του στείρου κομματισμού, από το βαθύ κράτος: Αυτά του άδολου, του ακομμάτιστου πατριωτισμού. Η Πελοπόννησος θα συνεχίσει στο δρόμο της Ευρώπης και αυτό εγγυάται η δική μας παρουσία. Η Πελοπόννησος έχει πια μπει οριστικά στο δρόμο των συνθέσεων και του κοινού οράματος, με μόνο στόχο το μέλλον του τόπου».
Κάλεσε τον κόσμο για ενεργή συστράτευση, πλατύτερη από κάθε άλλη φορά, και τόνισε ότι σε 15 ημέρες διεξάγεται μια μάχη: «Όχι ανάμεσα σε εμάς και σε κάποιους άλλους. Αλλά ανάμεσα στο μέλλον που ήδη έχουμε αρχίσει να δημιουργούμε και το παρελθόν που επιχειρεί να βρει χαραμάδα να εισχωρήσει. Μια μάχη ανάμεσα στην ειλικρίνεια, την ισότιμη σχέση, την εργατικότητα και το ρεαλιστικό όραμα και το γνωστό παλαιοκομματισμό που επιδιώκει να δημιουργήσει με παλιά φθαρμένα υλικά, κάτι δήθεν καινούριο. Μια μάχη ανάμεσα στο λαϊκισμό του τίποτα και τη δημιουργικότητα του συγκροτημένου σχεδίου. Αυτήν τη μάχη, ο τόπος, οι πολίτες, εσείς, εμείς, όλοι εμείς μαζί πρέπει να την κερδίσουμε. Να την κερδίσουμε μαχητικά. Και ηχηρά. Προκειμένου το μήνυμα που θα απλωθεί σε όλη τη χώρα από την Πελοπόννησο να διαμηνύσει ότι οι παλιές εποχές έχουν πια οριστικά τελειώσει. Η νίκη μας στις 18 Μαΐου θα είναι νίκη πρώτα για την Πελοπόννησο και μετά για τη χώρα, γιατί θα επισφραγίσει το νέο μοντέλο που εμείς φέραμε πριν από τέσσερα χρόνια. Αυτό το μοντέλο που άφησε πίσω του τα κομματικά χαρακώματα και απέδειξε ότι μπορεί να πετυχαίνει στόχους ακόμη και μέσα στη βαθύτερη κρίση. Γιατί εμείς μπορούμε στα δύσκολα. Είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα».
«Θα δώσουμε λάφυρο την Πελοπόννησο;»
Ο κ. Τατούλης ακολούθως υπογράμμισε ότι οι εκλογές που πλησιάζουν αποτελούν το κρισιμότερο σημείο καμπής για τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας: «Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: Συνεχίζουμε μπροστά ή επιστρέφουμε για πάντα πίσω; Συνεχίζουμε ευρωπαϊκά ή μπαίνουμε σε εξωευρωπαϊκές μοναχικές περιπέτειες; Προσφέρουμε την Πελοπόννησο λάφυρο σε κάποιους που θέλουν να κομίσουν δώρα σε νέους αρχηγούς ή άλλους πολιτικά αγνώμονες και ιδεολογικά ασύντακτους που θέλουν μεγαλώνοντας να γίνουν συνιστώσα ή κρατάμε την Πελοπόννησο χρωματισμένη με τα δικά της μοναδικά της χρώματα; Τα χρώματα του δικού μας τριπτύχου: του άδολου, του ακομμάτιστου πατριωτισμού όλων των Πελοποννησίων, δεξιών, αριστερών, κεντρώων.
Το 2010 σας είπα ότι πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Σήμερα το λέμε πιο δυνατά. Μπορούμε, γιατί ήδη ξεκινήσαμε. Τα έργα υποδομής που γίνονται στην Πελοπόννησο, η τουριστική μας εκτόξευση, η άνοδος των εξαγωγών, η επίλυση δύσκολων προβλημάτων που διαχρονικά μας ντρόπιαζαν, ακολούθησαν για πρώτη φορά ένα συνεκτικό σχεδιασμό και έφεραν απτά αποτελέσματα. Ούτε ένα ευρώ δε χάθηκε. Ούτε ένα έργο δεν έμεινε σταματημένο. Ο τουρισμός συγκράτησε την ανεργία. Οι εξαγωγές θεαματικά αυξήθηκαν. Η Πελοπόννησος έχει μπει οριστικά πια στο χάρτη των σύγχρονων ευρωπαϊκών περιφερειών, με λόγο ισότιμο και υπερήφανο.
Ο άδολος, ακομμάτιστος πατριωτισμός, είναι ακόμα επίκαιρος τόσο στη Νέα Πελοπόννησο όσο και στη Νέα Ελλάδα των Περιφερειών. Γιατί σήμερα πλέον η περιφερειακή διακυβέρνηση σηματοδοτεί τη μετάβαση από την εποχή της αντιπαλότητας και των αντιφάσεων στον πολιτικό πολιτισμό της διαφάνειας, της εντιμότητας και των συνθέσεων».
Υποψήφιοι
Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας
ΑΛΕΙΦΕΡΗ –ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης
1. ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου
2. ΒΛΑΣΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρήστου
3. ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ του Ευστρατίου
4. ΓΚΟΥΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Σπυρίδωνος
5. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου
6. ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Παναγιώτη
7. ΚΟΚΚΕΒΗ ΕΥΓΕΝΙΑ του Ιωάννη
8. ΛΑΓΩΝΙΚΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΛΑΚΗΣ) του Σπυρίδωνος
9. ΜΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του Παντελή
10. ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου
11. ΜΠΑΡΜΠΕΤΣΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου
12. ΜΠΟΥΖΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ του Αργυρίου
13. ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) του Δημητρίου
14. ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Κωνσταντίνου
15. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Παναγιώτη
16. ΡΕΚΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) του Αλεξάνδρου
17. ΣΑΛΑΝΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Νικολάου
18. ΣΠΑΝΟΥ ΑΘΗΝΑ του Ηλία
19. ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Χαραλάμπους
20. ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ ΛΟΥΗΣ του Θεοδώρου
21. ΧΡΟΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Γεωργίου – ΙΑΤΡΟΣ