Night Run Καλαμάτας: Δήλωσε συμμετοχή, πάρε το φακό σου και έλα στη γιορτή…

Night Run Καλαμάτας: Δήλωσε συμμετοχή, πάρε το φακό σου και έλα στη γιορτή…

Για μια ακόμη φορά πρωτοπόρος ο Μεσσηνιακός μας προσκαλεί το άλλο Σάββατο 10 Μαΐου για μια μοναδική αθλητική και όχι μόνο εμπειρία, μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα, όπως τονίζεται, να τρέξουμε τη νύχτα με φακούς κεφαλής! «Θέλαμε να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό. Να σηκωθεί ο κόσμος από τους καναπέδες. Να δώσουμε λίγο χρώμα και λίγο φως στη δύσκολη καθημερινότητα που ζούμε όλοι και έχει κάνει τους ανθρώπους σκυθρωπούς. Θα είναι ένα διαφορετικό σαββατόβραδο για μικρούς και μεγάλους κάθε ηλικίας. Μια εμπειρία παρεΐστικη ή οικογενειακή που ήδη αγκαλιάζει ο κόσμος και πιστεύω θα δώσει δυναμικό «παρών» στο Σάββατο στο κέντρο της Καλαμάτας» τονίζει ο έφορος στίβου του Μεσσηνιακού και εμπνευστής της ιδέας, Πέτρος Παπαδόπουλος.
Το 1ο Night Run θα περιλαμβάνει δύο διαδρομές 2 χλμ. και 5 χλμ., με τους δρομείς ή περιπατητές να περνούν από το Πάρκο και φτάνοντας μέχρι την Παραλία για το μεγάλο αγώνα.
Απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών, μέχρι παππούδες των …85 ετών και είναι απόλυτα ασφαλής, καθώς θα υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να το κάνουν εγκαίρως αποφεύγοντας την τελευταία ημέρα, κάνοντας την εγγραφή τους και παραλαμβάνοντας το φακό τους (κοστίζει 5 ευρώ) από το Στάδιο της Παραλίας και τους υπεύθυνους του ΜΓΣ από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 4-7 μ.μ., καθώς και το κατάστημα Cosmos Center που στηρίζει τη διοργάνωση, μαζί με το Δήμο Καλαμάτας και τον Φορέα Εθελοντισμού, το ξενοδοχείο Ελίτ, την ΤΟΥΟΤΑ-Κακούρος και την εταιρεία Τοtal Λιπαντικά.
Εκτός από μεμονωμένες συμμετοχές, θα υπάρχουν και ομαδικές, όπως είναι τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά που ετοιμάζουν δυναμική παρουσία, οι παιδικοί σταθμοί Λιλιπούπολη και Ο Κήπος με τα Χρώματα και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μακροπούλου.
Το συντονισμό και την παρουσίαση του 1ου Night Run θα έχει ο γνωστός Μεσσήνιος δημοσιογράφος Νίκος Τσώνης, το «παρών» αναμένεται να δώσουν Έλληνες Ολυμπιονίκες, ενώ αν και η εκκίνηση θα δοθεί στις 8.30 το βράδυ, αξίζει να βρεθεί κανείς στην κεντρική πλατεία από την έναρξη των εκδηλώσεων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αθλητικά παιχνίδια, όπως …διασκεδαστική σκυταλοδρομία, ομαδικό πρόγραμμα ζούμπα με μπροστάρη τη σχολή χορού Fame, κληρώσεις δώρων, αλλά και προσφορά γλυκών και αλμυρών σνακ από τη σχολή μαγειρικής του ΙΕΚ Ορίζοντες.
Θα είναι σίγουρα μια ακόμα αθλητική γιορτή της πόλης που θα μείνει αξέχαστη, τόσο στους αγωνιζόμενους όσο και στους θεατές που είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιαστούν από το φασμαγορικό θέαμα του φωτεινού κύματος των δρομέων…
Χ.Ε.