Ελευθερώθηκε από το «Νίσυρος» το λιμάνι της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Ελευθερώθηκε από το «Νίσυρος» το λιμάνι της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Ελεύθερο είναι από χθες το λιμάνι Καλαμάτας από το ακινητοποιημένο σκάφος «Νίσυρος», το οποίο βρισκόταν σε αυτό από τις 8 Απριλίου 2009, καθώς είχε κατασχεθεί. Το σκάφος απομακρύνθηκε με μέριμνα της εταιρείας Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ, που είχε καταστεί κυρία του πλοίου κατόπιν πλειστηριασμού στις 7 Φεβρουαρίου.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, ευθύς αμέσως μετά τη σύστασή του το Σεπτέμβριο του 2013, με εντολή του δημάρχου, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την εκποίηση του σκάφους αυτού με δημοπρασία. Το «Νίσυρος», με τη βοήθεια ρυμουλκού, απέπλευσε με προορισμό το λιμένα του Αλιαγά Τουρκίας, προς διάλυση.
Στο λιμάνι, βρίσκονταν ακινητοποιημένα επί μεγάλο χρονικό διάστημα τα πλοία “Amada”, «Νίσυρος» και «Μίμης Π». Ήδη, με τις ενέργειες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας τα “Amada” και «Νίσυρος» απομακρύνθηκαν και απομένει να φύγει το «Μίμης Π».
Για το τελευταίο έχουν διενεργηθεί 3 πλειστηριασμοί που απέβησαν άγονοι και το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου θα λάβει απόφαση για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν, ώστε πλέον να μην απομείνει κανένα από τα σκάφη που δυσφημούσαν και ρύπαιναν το λιμάνι της Καλαμάτας.