Ανησυχία στη γ.σ. των δικηγόρων για την υποβάθμιση της Αστυνομικής Διεύθυνσης

Ανησυχία στη γ.σ. των δικηγόρων για  την υποβάθμιση της Αστυνομικής Διεύθυνσης

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Της Βίκυς Βετουλάκη

Την έντονη ανησυχία τους για την υποβάθμιση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, μετά το νέο νόμο για την αναδιοργάνωσή της, εξέφρασαν χθες κατά τη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης οι δικηγόροι της Καλαμάτας.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του γι’ αυτό, λόγω και των ζητημάτων εγκληματικότητας που απασχολούν το νομό μας.
Επίσης, διαβεβαίωσε τους συναδέλφους του ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πύλου, μετά το θέμα που έχει προκύψει με την κατάργηση των μεταβατικών Μονομελών Πλημμελειοδικείων.

Απολογισμός
Τη χθεσινή γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας απασχόλησε κατά κύριο λόγο ο απολογισμός για το 2013.
Ο κ. Μαργέλης παρατήρησε ότι ο δικηγορικός κόσμος, στο πλαίσιο της άσκησης των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων κυβερνήσεων, δέχθηκε σωρεία επιθέσεων, πολλές εκ των οποίων αποκρούστηκαν με επιτυχία, ενώ άλλες όχι:
«Οι Έλληνες δικηγόροι, στην πλειοψηφία τους, ήδη προ πολλού δοκιμάζουν τις αντοχές τους. Τα συλλογικά όργανα των δικηγόρων ήρθαν αντιμέτωπα με προκλήσεις, που όμοιές τους δεν υπήρξαν ποτέ.
Υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, τόσο το έτος που πέρασε όσο και όλη την προηγούμενη τριετία, κινήθηκε μεθοδικά και παρήγαγε ουσιαστικό έργο. Επέδειξε μια σοβαρή επιστημονική-ενημερωτική δράση, έλυσε πολλά από τα προβλήματα της καθημερινότητας του δικηγόρου και προστάτεψε το συνάδελφο από ανάρμοστες συμπεριφορές. Έδωσε έντονο “παρών” στα μεγάλα ζητήματα του κλάδου, κατά τρόπο ώστε να αναχθεί σε σημείο θετικής αναφοράς μεταξύ των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Συμμετείχε σε κάθε δράση που αφορά στο δικηγορικό κόσμο. Εκσυγχρόνισε πεπερασμένες δομές και συνήθειες. Απέκτησε δυναμική σε τοπικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο, ενώ με τις παρεμβάσεις του δικαιολόγησε το θεσμικό ρόλο που του επιφυλάσσει ο νομοθέτης στον νέο Κώδικα περί Δικηγόρων».

Συλλογικότητα
Στη συνέχεια της ομιλίας του τόνισε ότι το έργο που έχει ξεκινήσει από το Σύλλογο θα συνεχισθεί και όλα τα μέλη του Δ.Σ. θα σταθούν δίπλα στους συναδέλφους τους: «Για να διευκολύνουμε την επαγγελματική τους καθημερινότητα σε κάθε πτυχή της, με τη δημιουργία πάσης φύσεως υποδομών και με την ολοκλήρωση αυτών που είναι σε φάση υλοποίησης. Για να υποστηρίξουμε την επαγγελματική τους προσπάθεια, με τις επιστημονικές μας εκδηλώσεις για κάθε ζήτημα του γνωστικού αντικειμένου της επιστήμης μας. Εκτιμώ ότι το Δ.Σ., μέσα σε πνεύμα συλλογικότητας, αλληλεγγύης και ειλικρινούς αφοσίωσης στο έργο του, κατάφερε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και στα καθήκοντά του, στοχεύοντας, αφενός, στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που βασανίζουν τους δικηγόρους και, αφετέρου, στην ενίσχυση και ανάδειξη του θεσμικού ρόλου του Δικηγορικού Συλλόγου στην κοινωνία.
Πιστεύω ότι το Δ.Σ., και είναι εύκολα αντιληπτό σε όλους, έχει εγκαταλείψει οριστικά στο περιθώριο τον παρωχημένο και ξεπερασμένο -πλέον-κομματικό συνδικαλισμό, κινήθηκε με σύνεση, μετριοπάθεια, αλλά και μαχητικότητα, με απόλυτη συναίσθηση ευθύνης», κατέληξε ο κ. Μαργέλης.