Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το μέλλον του Κορδία

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το μέλλον του Κορδία

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ Π. ΝΙΚΑ

Αντίθετος στα σχέδια ιδιωτικοποίησης ο Μαν. Μάκαρης

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Εντείνονται οι αντιδράσεις δημοτών της πόλης για το τι μέλλει γενέσθαι με τους δημόσιους χώρους και την ένταξή τους προς ιδιωτικοποίηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Έτσι, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής συναντήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, προκειμένου να ενημερωθούν για την τύχη των 48 στρεμμάτων στην παραλία Γουλιμίδων «Κορδίας».
Ο κ. Νίκας παρέδωσε στην επιτροπή ένα φάκελο των ενεργειών που έχει κάνει ο Δήμος Καλαμάτας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν τα ανάλογα απαντητικά έγγραφα από τις υπηρεσίες που έχει απευθυνθεί και ειδικά από ΕΤ.ΑΔ Α.Ε. και ΤΑΙΠΕΔ.
Στο διάλογο που ακολούθησε, αν και υπήρξε συμφωνία ότι η οριστική λύση στο πρόβλημα 48 στρεμμάτων «Κορδία» είναι νομοθετική, εντούτοις δε φάνηκε διαθέσιμος να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να το επικαιροποιήσει και να ζητά τη λύση μέσω νομοθετικής ρύθμισης.
Κατόπιν των παραπάνω, η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους πολίτες την ερχόμενη Κυριακή 13 Απριλίου και 7.30 μ.μ. στον ελεύθερο χώρο των γηπέδων τένις στον «Κορδία», σε μουσική συγκέντρωση η οποία θα έχει χαρακτήρα ανοικτής συνέλευσης.
Εν τω μεταξύ, ο υποψήφιος δήμαρχος, Μανώλης Μάκαρης, σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι αιτιολογημένες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες των κατοίκων της Καλαμάτας ως προς την παραχώρηση σε ιδιώτες, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, των 48 στρεμμάτων στον Κορδία.
Παράλληλα, τόνισε ότι η έκταση αυτή, στο παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης, προορίζεται για την κατασκευή σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων αναψυχής. Αναρωτήθηκε δε κατά πόσο είναι συνταγματικό ο συγκεκριμένος χώρος να παραχωρείται σε ιδιώτες, τη στιγμή που ο σχεδιασμός για αυτόν προέβλεπε την απόδοσή του στους δημότες, μέσα από έργα που εξυπηρετούν κοινωφελείς δράσεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ερώτηση για να μην παραχωρηθούν σε ιδιώτες τα 48 στρέμματα στην περιοχή Γουλιμίδες κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.