Γ. Αργυράκης: «Τα παράπονά σας στην κυβέρνηση για το σκουπιδοεργοστάσιο»

Γ. Αργυράκης: «Τα παράπονά σας  στην κυβέρνηση για το σκουπιδοεργοστάσιο»

«Τον τελικό λόγο έχει η κυβέρνηση και το ΥΠΕΚΑ. Εκεί να διαμαρτυρηθούν οι κάτοικοι. Αν η κυβέρνηση, για τους δικούς της λόγους πει “όχι δεν το κάνω το εργοστάσιο για τα σκουπίδια εκεί”, το θέμα έχει τελειώσει. Δεν είναι η Περιφέρεια αυτή που λέει “όχι, θα το κάνω με το ζόρι”».
Αυτά απάντησε, μεταξύ άλλων, χθες ο νέος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Γιάννης Αργυράκης, ερωτώμενος για τις αντιδράσεις που υπήρξαν το Σάββατο στην Καλλιρρόη, αποδέκτης των οποίων ήταν και ο ίδιος.
Σε άλλο σημείο, πάντως, είπε πως «αν ισχύουν αυτά που καταγγέλθηκαν, προφανώς δεν μπορούν να πάνε τα σκουπίδια στην Καλλιρρόη».
Χθες ήταν η πρώτη ημέρα που ο κ. Αργυράκης ανέλαβε τα καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη και μία από τις πρώτες του ενέργειες ήταν να καλέσει σε σύσκεψη τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών.
 
Με τις υπηρεσίες
Όπως ανέφερε, στην πρώτη αυτή θεσμική συνάντηση γνωριμίας αναλύθηκαν οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας.
Διευκρίνισε δε, ότι ο στόχος δεν αλλάζει και όλοι, αιρετοί, υπηρεσιακοί παράγοντες και υπάλληλοι, πρέπει να αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Επίσης, ζήτησε από κάθε διευθυντή αναφορά για την υπηρεσία του, ενώ σε επόμενη σύσκεψη εργασίας με κάθε Διεύθυνση και Τμήμα ξεχωριστά θα αναλυτική ενημέρωση για την επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν.
Νωρίτερα το πρωί ο κ. Αργυράκης επισκέφθηκε τα γραφεία της ΑΝΜΕΣ, όπου υπέβαλε δήλωση παραίτησης από την αμοιβή του ως προέδρου της εταιρείας, η οποία ανέρχεται σε 600 ευρώ μηνιαίως. Η θητεία του ως προέδρου της ΑΝΜΕΣ λήγει έπειτα από 2,5 μήνες, στο τέλος Ιουνίου.                                
 
Στην κυβέρνηση
Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση για τις διαμαρτυρίες εναντίον του ιδίου και της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιρρόη, ο κ. Αργυράκης είπε ότι δεν ήταν δημοκρατικό, αλλά αντιδεολογικό, να μην τους δοθεί ο λόγος για παρέμβαση, ενώ μίλησε για «ομάδα» ανθρώπων που αντιδρούν και διαμαρτύρονται:
«Η αρμοδιότητα της Περιφέρειας ήταν να εκφράσει τη γνωμοδότησή της για την ΜΠΕ. Η Περιφέρεια έχει κάνει σημαία της να λυθεί το πρόβλημα με τα σκουπίδια, δεν έχει κάνει σημαία ότι ντε και καλά πρέπει να πάνε στην Καλλιρρόη. Το πού θα πάνε τα σκουπίδια, το έδειξε η διαβούλευση, η πρόταση και οι όποιες εγκρίσεις. Το Περιφερειακό Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ, αλλά το αν το εργοστάσιο θα γίνει στην Καλλιρρόη είναι απόφαση κυβερνητική. Δηλαδή, το ΥΠΕΚΑ, ο πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς σε τελευταία ανάλυση και οι υπουργοί του θα αποφασίσουν αν θα ολοκληρωθεί και θα εξελιχθεί η μελέτη.
Αν ισχύουν αυτά που καταγγέλθηκαν, προφανώς δεν μπορούν να πάνε τα σκουπίδια εκεί. Αν, λοιπόν, οι κάτοικοι νομίζουν ότι έχει γίνει κάποιο λάθος και λένε ψέματα οι υπηρεσίες, ας απευθυνθούν στο ΥΠΕΚΑ και την κυβέρνηση να μην εγκρίνει και να μην επιτρέψει την εγκατάσταση. Εμείς δεν αποφασίζουμε για το αν είναι σωστό ή όχι. Εμείς γνωμοδοτήσαμε θετικά και είπαμε ότι η ΜΠΕ καλύπτει αυτές τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει συνολικά το έργο. Τον τελικό λόγο και την αποφασιστικότητα έχει η κυβέρνηση και το ΥΠΕΚΑ, Ούτε μπαλάκι πετάμε ούτε τίποτα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Άρα, οι κάτοικοι πρέπει να απευθύνονται στην κυβέρνηση. Αν η κυβέρνηση για τους δικούς της λόγους πει “όχι δεν το κάνω το εργοστάσιο εκεί”, το θέμα έχει τελειώσει. Δεν είναι η Περιφέρεια αυτή που λέει “όχι θα το κάνω με το ζόρι”».

Της Βίκυς Βετουλάκη