Ξεκίνησαν σήμερα οι εγγραφές για τον τρίτο κύκλο σεμιναρίων του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ). Τα δε σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις 23 Οκτωβρίου και απευθύνονται σε όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα του αγροδιατροφικού τομέα και σε όσους προτίθενται να αναπτύξουν βιώσιμη επιχειρηματικότητα μέσω της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων της τοπικής αγροτικής οικονομίας.
Η χρονική διάρκεια κάθε σεμιναρίου είναι 30 εκπαιδευτικές ώρες (δέκα 3ωρα μαθήματα) και περιλαμβάνουν θεωρητικά μαθήματα, πρακτική άσκηση σε εργαστήρια, εισηγήσεις από επισκέπτες ομιλητές και επισκέψεις σε παραγωγικές εγκαταστάσεις.
Όσο για τους τίτλους των σεμιναρίων που θα ξεκινήσουν το χειμερινό εξάμηνο του 2017, είναι οι εξής:
-Τυποποίηση, επεξεργασία και συντήρηση τροφίμων
-Επεξεργασία και τυποποίηση ελιάς
-Επεξεργασία και τυποποίηση ελαιολάδου
-Αξιοποίηση φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών
-Τυροκομία
-Αγροτουρισμός
Η βιωματική εκπαιδευτική φύση των σεμιναρίων στοχεύει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής παιδείας και τη βελτίωση των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την παραγωγή, καθώς και την ανάδειξη επιχειρηματικών ιδεών μέσα από συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας.
Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.
Για εγγραφές και οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 27210 25700, κιν. 6985666456 και info@kaem.gr.
Επίσης, μπορούν να βρουν πληροφορίες στο www.kaem.gr
Γραφείο στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.
Εγγραφές θα γίνονται μέχρι και τις 23 Οκτώβρη.
Να σημειωθεί πως το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας δημιουργήθηκε το 2016, έπειτα από τη συνεργασία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και τη Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής – Κολέγιο Περρωτής.
Σκοπός του είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα της Μεσσηνίας. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο εγχείρημα του ΚΑΕΜ στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων και στην αθροιστική εμπειρία της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.