Αυλαία σήμερα για το 1ο Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Αυλαία σήμερα για το 1ο  Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Αυλαία πέφτει σήμερα για το Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας «Τεκμηρίωσις», που στην πρώτη, πιλοτική του διοργάνωση αγκαλιάστηκε και υποστηρίχθηκε θερμά από το κοινό της πόλης.
Η τελευταία ημέρα είναι αφιερωμένη στο γαστρονομικό ντοκιμαντέρ. Οι προβολές ξεκινούν στις 9.00 το πρωί με το «Seeds of hope» του Γιώργου Γκιούλη. Συνολικά, στο αφιέρωμα θα προβληθούν 9 ταινίες, μεταξύ των οποίων: “Taste The Waste” του Valentin Thurn, “Slow Food Story” του Stefano Sarco και “Food for love” της Μαριάννας Οικονόμου.
Ύστερα από μια γεμάτη εβδομάδα προβολών με πάνω από 70 ταινίες, το Πανόραμα θα κλείσει στις 9.00 το βράδυ με την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Ομορφιές και δυσκολίες» του Κίμωνα Τσακίρη για τον Δημήτρη Τσίγγανο «Μίτσιγγκαν».
Μια σχεδόν «υπαρξιακή» ταινία για την Ελλάδα της κρίσης, που σχετίζεται τόσο με τη θεματική της ημέρας, δηλαδή τη γαστρονομία, όσο και με τη Μεσσηνία: «Ο Δημήτρης Τσίγγανος (γνωστός και ως “Μίτσιγκαν”) είναι ένας Έλληνας “καουμπόι”, ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες φάρμες στη Μεσσηνία, με την ονομασία “Ομορφιές και Δυσκολίες”. Ο Μίτσιγκαν λέει ότι αυτό είναι και το μότο του στη ζωή, μέχρι που φτάνει η στιγμή να το επιβεβαιώσει στην πράξη. Στην αρχή όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, μέχρι που η οικονομική αλλά και η προσωπική κρίση που αντιμετωπίζει, τον κάνουν να αμφισβητήσει τη μέχρι τώρα πορεία του στη ζωή και να ξεκινήσει ένα ταξίδι για να συναντήσει παλιούς φίλους, αλλά και άγνωστους ανθρώπους. Στην πορεία του αυτή συλλέγει ιστορίες με Ομορφιές και Δυσκολίες από μια χώρα που δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια».
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του Εργατικού Κέντρου.
Η κυρία Βίκυ Κουμάντου (http://tastefull.gr/) εκ των συντελεστών του “Food for love” και αρθρογράφος του BΗΜΑ Gourmet, η οποία θα παραβρεθεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ κι ο Γαστροναύτης – Παναγιώτης Παπανικολόπουλος (www.facebook.com/gastronaftis), θα ετοιμάσουν τον μπουφέ της βραδιάς με νόστιμες συνταγές, βασισμένες σε μεσσηνιακά προϊόντα, τα οποία είναι φιλική προσφορά του “Τhe meatshop” του κυρίου Κουταβά.
Είσοδος ελεύθερη.