Να δυναμώσει η φωνή της Λαϊκής Ενότητας στη Μεσσηνία ο στόχος των υποψηφίων βουλευτών

Να δυναμώσει η φωνή της Λαϊκής Ενότητας στη Μεσσηνία ο στόχος των υποψηφίων βουλευτών

Κατά τη χθεσινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου

Να ενισχυθεί με την ψήφο των Μεσσηνίων η Λαϊκή Ενότητα, προκειμένου με την ισχυρή παρουσία της στη Βουλή να εμποδίσει την εφαρμογή των μέτρων του νέου μνημονίου, ήταν το αίτημα που έθεσαν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ψηφοδελτίου από την εκπαιδευτικό Κλεοπάτρα Σκαλτσά.
Όπως ανακοίνωσε η κα Σκαλτσά, υποψήφιοι είναι οι τέως βουλευτές Θαν. Πετράκος και Έλενα Ψαρρέα, ο φυσικός – συντονιστής της Εκλογικής Επιτροπής της ΛΑΕ στη Μεσσηνία Βασ. Τσουλάκος, ο αγρότης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Πύλου-Νέστορος Δημ. Σιψάς, ο αγρότης Λεων. Αντωνόπουλος, η άνεργη φιλόλογος Μαρία Μήτση και ο Παν. Τατούλης, από την Κυπαρισσία, με σπουδές στη Λογιστική.
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Θ. Πετράκος, επανέλαβε πως η Λαϊκή Ενότητα «είναι δημιούργημα της ανάγκης και τέκνο της οργής του λαού, που είδε τα όνειρά του να προδίδονται από την κυβέρνηση Μαξίμου» και να υπογράφει το τρίτο μνημόνιο, χωρίς να έχει τέτοια εντολή ούτε από το κόμμα ούτε από το λαό. Κάλεσε δε τους Μεσσήνιους να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο, ώστε να υπάρχει ισχυρή παρουσία στη Βουλή και να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο.
Η Ελένη Ψαρρέα ζήτησε και αυτή ενίσχυση για ισχυρή αντιμνημονιακή παρουσία στη Βουλή, επισημαίνοντας πως για τα πέντε κόμματα υπάρχει κοινό πρόγραμμα, το μνημόνιο, ενώ τόνισε πως υπάρχει εναλλακτική πρόταση, αυτή της Λαϊκής Ενότητας.
Ο Βασ. Τσουλάκος μίλησε για τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από αντιμνημονιακό σε μνημονιακό κόμμα και κάλεσε σε συστράτευση με όσους έδωσαν τη μάχη ενάντια στα μνημόνια, που είχαν το θάρρος να παρατήσουν υπουργικούς θώκους και υπερυπουργεία, προκειμένου να είναι πιστοί στις αρχές και τις αξίες της αριστεράς.
«Συνεχίζουμε τον αγώνα, δεν παραδίδουμε τα κλειδιά και την υπογραφή μας στο Ρωμαίο αυτοκράτορα», σημείωσε ο Δημ. Σιψάς, τονίζοντας τη μάχη κατά των μνημονίων και εκείνες που θα ακολουθήσουν ξανά.
Από την πλευρά του, ο Λεων. Αντωνόπουλος παρατήρησε πως «μας έχουν σώσει πολλές φορές, δε θέλουμε να μας σώσουν ξανά. Μιλάνε για θυσίες, μόνο που η θυσία είναι κάτι που το κάνεις μόνος σου, όταν το επιβάλλουν είναι έγκλημα. Το μόνο που κάνουν είναι να ξεπουλάνε τον πλούτο της χώρας, αντί να επενδύουν σε αυτό. Δεν παραλείπουν όμως να επενδύουν στο φόβο, αλλά εμείς δε φοβόμαστε».
Η Μαρία Μήτση επισήμανε πως είναι μεγάλη ανάγκη η ενεργός συμμετοχή στην πολιτική ζωή, επειδή κρίνεται η αξιοπρέπεια, η ηθική και υλική υπόστασή μας. Αναφέρθηκε στις δυσμενείς επιπτώσεις του μνημονίου για όλους και κατέγραψε τις απαιτήσεις των νέων για θέσεις εργασίας, ποιοτική αναβάθμιση της ζωής, ποιοτική Παιδεία, αξιοπρέπεια και εθνική ανεξαρτησία, έξοδο από τα μνημόνια, να τελειώσει αυτός ο φαύλος κύκλος της υποδούλωσης και της υποτέλειας.
Ολοκληρώνοντας ο Παν. Τατούλης μίλησε για τη δυνάμωση του «Όχι», που διατυπώθηκε στο δημοψήφισμα και, απευθυνόμενος στους νέους, τους προέτρεψε να μην ψηφίσουν από αντίδραση ή απογοήτευση Χρυσή Αυγή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είμαστε η γενιά που έχει ζήσει μέσα στα μνημόνια, καλείται να ξεφύγει από τα μνημόνια, είμαστε η γενιά που ζει το δράμα των προσφύγων και δε μας επιτρέπεται να στραφούμε στο φασισμό».

του Χάρη Χαραλαμπόπουλου