Παρουσίαση καινοτόμου συστήματος ελέγχου που βελτιστοποιεί τη μεταποίηση επιτραπέζιας ελιάς
Αντιπροσωπεία της ισπανικής εταιρείας Global Olive, η οποία έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο σύστημα ελέγχου που βελτιστοποιεί τη μεταποίηση επιτραπέζιας ελιάς, θα βρίσκεται τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στην Καλαμάτα.
Το εν λόγω σύστημα απευθύνεται στα εξής είδη επιτραπέζιας ελιάς: πράσινες, μαύρες και μαύρες χαρακωτές, ενώ επιτυγχάνει μείωση του χρόνου παρασκευής, του κόστους (περίπου 20%) και των αποβλήτων (περίπου 70%), ιχνηλάτηση σε όλα τα στάδια παρασκευής και καλύτερη ποιότητα στο τελικό προϊόν.
Χρησιμοποιεί δε αισθητήρες για να παρακολουθεί συνεχώς τη διαδικασία παρασκευής των ελιών, έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την ωριμότητα των ελιών και το χρώμα τους, ενώ οι τιμές που μετρά μεταφέρονται
αυτόματα και ασύρματα σε κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ ή υπολογιστή. Με το κατάλληλο πρόγραμμα που παρέχεται, ο υπεύθυνος παραγωγής λαμβάνει αυτόματα ακριβή πληροφόρηση και προχωρά κατευθυνόμενος
στα επόμενα στάδια παρασκευής των ελιών, με μεγάλη ακρίβεια, οικονομία και ταχύτητα.
Είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση του, γιατί το πρόγραμμα ενημερώνει αυτόματα τον υπεύθυνο για το τι πρέπει να κάνει και πότε.
Η επίσκεψη οργανώνεται από το Δίκτυο Διάχυσης Τεχνολογίας Πράξις, κόμβος στην Ελλάδα του Enterprise Europe Network (www.enterprise-hellas.gr), το οποίο είναι το μεγαλύτερο μεταφοράς καινοτομίας
μεταξύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και παρέχει εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες του. Κύριος στόχος είναι να βοηθήσει ελληνικές επιχειρήσεις να συνεργαστούν με αντίστοιχες του εξωτερικού.
Το δε μέρος της επίσκεψης της Global Olive στη Νότια Πελοπόννησο οργανώνεται με τη συνεργασία της ΑΝΕΛΙΞΗΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Για το λόγο αυτό προσκαλούνται τα στελέχη επιχειρήσεων μεταποίησης ελιάς από τη Νότια Πελοπόννησο και κάθε ενδιαφερόμενος στην ανοιχτή παρουσίαση του καινοτόμου αυτού συστήματος την προσεχή Δευτέρα, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (23ης Μαρτίου & Νέδοντος).
Μετά την παρουσίαση θα δοθεί η δυνατότητα συζήτησης με τους Ισπανούς ειδικούς σε θέματα της μεταποίησης ελιάς.