Κόκορας με χυλοπίτες και ζυμαρικά με αλλαντικά στην «Ελλάδος Γεύση» (φωτογραφίες)

Κόκορας με χυλοπίτες και ζυμαρικά με αλλαντικά στην «Ελλάδος Γεύση» (φωτογραφίες)

ζυμαρικά με αλλαντικά από την Τριφυλία περιλάμβανε το μενού της μαγειρικής του Δήμου Τριφυλίας στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» το Σάββατο το απόγευμα! Διακεκριμένοι σεφ μαγείρεψαν με πρώτες ύλες από την Τριφυλία και κέρασαν τους επισκέπτες παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής και τριφυλιακά αποστάγματα. Στο… μαγείρεμα συνέδραμε και ο ίδιος ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, καθώς και η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Ανδρέας Μπουγάς, η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Σταματία Αλεξοπούλου, μέλη της Κοινωφελούς Επιχείρησης, όπως η Βιβή Παντελάκη και η Δήμητρα Ανδρινοπούλου κ.ά. Εκτός, λοιπόν, από τις μουσικές, τα τραγούδια και τη μουσικοθεατρική παράσταση με θέμα το λιομάζωμα, της πρώτης μέρας, ο Δήμος Τριφυλίας προέβαλε τα τοπικά προϊόντα, την ιστορία, τον πολιτισμό, τη φυσική ομορφιά της περιοχής και, βεβαίως, τη γαστρονομία της.
Να σημειωθεί πως στην έκθεση Πολιτισμού, Τουρισμού και Γαστρονομίας συμμετείχαν παραγωγοί τοπικών προϊόντων, επαγγελματίες και επιχειρήσεις της Τριφυλίας.
Με τη μαγειρική και τα κεράσματα πήραν όλοι οι επισκέπτες της έκθεσης και του περιπτέρου της Τριφυλίας γεύση από τη φιλοξενία και την τριφυλιακή παραδοσιακή κουζίνα.
Για, δε, τη συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας στην εν λόγω έκθεση έχουν κατακλυστεί τα social media, όπου διαθέτουν λογαριασμούς αιρετοί και μέλη συλλόγων της Τριφυλίας, με φωτογραφίες και βίντεο!
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου