Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην Καλαμάτα

Συναυλία της Κρατικής  Ορχήστρας Αθηνών στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα θα έρθει για να δώσει μια συναυλία την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9.00 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Πρόκειται για σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, δεδομένου ότι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα και προσφέρει στους Έλληνες τη δυνατότητα επικοινωνίας με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, ενώ είναι ο κορυφαίος εκφραστής της εγχώριας συνθετικής παραγωγής.
Της συναυλίας θα προηγηθούν δωρεάν σεμινάρια από σολίστ – μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για έγχορδα, φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα, τρομπόνι και κρουστά, που θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Ωδείο και στο Μουσικό Σχολείο. Από τους συμμετέχοντες θα προκριθεί ένας ταλαντούχος μουσικός, ο οποίος θα λάβει τη στήριξη της ΚΟΑ στις σπουδές του (ετήσια υποτροφία ή παροχή οργάνου). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δημοτικό Ωδείο (τηλ. 27210 21881) και το Μουσικό Σχολείο (τηλ. 27210 96966).
Μέγας δωρητής της παρουσίας της ΚΟΑ στην Καλαμάτα είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και με την υποστήριξη του μουσικού οίκου Φίλιππος Νάκας.