«Η πολιτιστική φυσιογνωμία της Καλαμάτας από το 19ο αιώνα μέχρι σήμερα»

«Η πολιτιστική φυσιογνωμία της Καλαμάτας  από το 19ο αιώνα μέχρι σήμερα»

«Η πολιτιστική φυσιογνωμία της Καλαμάτας από το 19ο αιώνα μέχρι σήμερα» είναι το θέμα της τρίτης εκδήλωσης του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, που ολοκληρώνει το αφιέρωμά του στην Ιστορία, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο, στις 7.30 το απόγευμα.
Ειδικότερα, θα γίνει μιαν αναδρομή στην πολιτιστική κίνηση της πόλης με αναφορά στις πρώτες λέσχες – πολιτιστικούς συλλόγους που ιδρύθηκαν από το 1885, ενώ θα καλύψει όλο το χρονικό διάστημα μέχρι το 2010.
Ομιλητές θα είναι οι:
-Σερεμετάκη K. Νάντια, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, «Πολιτισμός και Παιδεία στην Περιφέρεια: Το Παράδειγμα της Μεσσηνίας»
-Μπαζάνης Βασίλειος, φιλόλογος, «Η πολιτιστική φυσιογνωμία της πόλης από το 1885 μέχρι το 1980»
-Δημοπούλου Δήμητρα, φιλόλογος, «Η πολιτιστική φυσιογνωμία της πόλης από το 1980 μέχρι το 2010»
Επίσης, θα γίνει σύντομη εισήγηση για επιλεγμένους συλλόγους: Λύκειο των Ελληνίδων, Λαϊκή Βιβλιοθήκη, ΟΡΦΕΑΣ, Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος, ΜΕΘ και Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας (η επιλογή έγινε με κριτήριο την αρχαιότητα και τη μακροβιότητα των σχημάτων).
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο θα συνοδεύει και θα υποστηρίζει τις ομιλίες. Θα συμμετάσχει ακόμη φιλικά η χορωδία του «Ορφέα» με ολιγάριθμη επιλογή τραγουδιών.