Τη Μαρία Κάλλας υποδύεται η Μυρτώ Καμβυσίδη στο ντοκιμαντέρ για την κορυφαία υψίφωνο (φωτογραφίες)

Τη Μαρία Κάλλας υποδύεται η Μυρτώ Καμβυσίδη στο ντοκιμαντέρ για την  κορυφαία υψίφωνο (φωτογραφίες)

Ένα ντοκιμαντέρ γυρίζεται αυτή την περίοδο για την κορυφαία υψίφωνο Μαρία Κάλλας.
 Ακολουθεί η ανακοίνωση της Μεσσηνιακής Αμφυκτιονίας
Σας πληροφορούμε ότι τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ  για τη Μαρία Κάλλας και τη Μεσσηνία  έχουν ξεκινήσει. Μετά την προβολή της ταινίας του Μπάμπη Τσόκα για τον καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη στις 24/11/2013 στην Αθήνα, ο σκηνοθέτης κατέβηκε και φιλοξενήθηκε από τον ευρωπαίο εκπρόσωπο της Αμφικτυονίας  κ. Αθανάσιο Ψαρούλη για δύο εβδομάδες στη Μεσσηνία. Την 1η Δεκεμβρίου έγινε η προβολή της ίδιας ταινίας στο Πνευματικό Κέντρο της Μεσσήνης. Στην προβολή παραβρέθηκαν περί τους πεντακόσιους θεατές. Τα μέσα ενημέρωσης έγραψαν επανειλημμένα για το γεγονός αυτό. Αξίζει να κάνετε μια περιήγηση  στο διαδίκτυο για να δείτε  την απήχηση που είχε η προσπάθεια αυτή. Μαζί με το θέμα της διαστημικής πύλης που υποστηρίζει η Αμφικτυονία, για δύο περίπου εβδομάδες, τα μέσα ενημέρωσης όχι μόνο τοπικά αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο προέβαλαν τη Μεσσηνία.
Με ορμητήριο τη Βασιλάδα, το χωριό του κ. Ψαρούλη,  ξεκίνησε ο σκηνοθέτης κ. Μπάμπης Τσόκας με επίσκεψη αρχικά στο Δήμο Οιχαλίας, όπου έγινε σύσκεψη υπό το Δήμαρχο κ. Φίλιππο Μπάμη, για  συγκέντρωση υλικού  για την οικογένεια της Μαρίας Κάλλας και τη σχέση της ίδιας  με τη γενέτειρα του πατέρα της. Στη συνέχεια έγιναν επισκέψεις στο Νεοχώριο Ιθώμης, καθώς και το Μελιγαλά, όπου διατηρούσε φαρμακείο, πριν η οικογένεια φύγει για τις ΗΠΑ. Σημαντική βοήθεια παρέσχε ο κύριος Γεώργιος  Παυλάκης, ο οποίος  έχει συγκεντρώσει  τεράστιο όγκο υλικού και ντοκουμέντων για τη Μαρία Κάλλας, καθώς και ο πάρεδρος του Νεοχωρίου κύριος Περικλής Καστανάς.
Στη διάρκεια των δύο εβδομάδων έγιναν γυρίσματα στο Μελιγαλά, στους Μύλους του Δεσύλλα,  στο Νεοχώριο, στην Αρχαία Μεσσήνη, στην Καλαμάτα και στο γεφύρι της Μαυροζούμενας. Το Σάββατο 30/11 και την Κυριακή 1/12 έγιναν στο Νεοχώριο και την Καλαμάτα γυρίσματα με τη Μαρία Κάλλας, που υποδύθηκε η απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Μυρτώ Καμβυσίδη, καλλιτέχνης, στα οποία συμμετείχαν και  κάτοικοι της περιοχής. Στις 23 Νοεμβρίου έγιναν γυρίσματα και με την καθηγήτρια της υποκριτικής από το Σικάγο κυρία Maria Boundas Bakalis, η οποία ήρθε για δέκα ημέρες να υποστηρίξει τις εκδηλώσεις για τη Μαρία Κάλλας που έγιναν στη Μεσσηνία.
Το ενδιαφέρον μας θα συνεχιστεί με υποστήριξη του Δήμου Οιχαλίας και σε άλλα θέματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη της περιοχής σε σχέση με το θέμα της Μαρίας Κάλλας, αφού το όνομα αυτό είναι διεθνώς γνωστό και ο δικός μας ρόλος είναι να μάθουν όλοι οι θαυμαστές της Κάλλας ανά τον κόσμο ότι, «η δική μας Μαρία Κάλλας» κατάγεται από το Νεοχώριο Ιθώμης, κατάγεται από τη Μεσσηνία, ότι το σπίτι του πατέρα της είναι πλέον περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Οιχαλίας και ότι συντάχθηκε μελέτη αποκατάστασης του σπιτιού με την προοπτική να γίνει Μουσείο και τώρα αναζητείται ο τρόπος αναστήλωσης του Μουσείου.
Τελειώνοντας σας γνωρίζουμε επίσης, ότι την ταινία του Μπάμπη Τσόκα για τον κ. Πέτρο Θέμελη, θα την στείλουμε στα ενεργά μέλη-συλλόγους μας, για να την προβάλλουν στα μέλη τους και όχι μόνο. Για να έχει επιτυχία η προβολή, αυτή πρέπει να γίνει σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Οι  φωτογραφίες που ακολουθούν ανήκουν στο  Σύλλογο  Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και είναι από γυρίσματα που πραγματοποίησαν οι σκηνοθέτες στο βαγόνι του Συλλόγου . Στα εν λόγω γυρίσματα συμμετείχαν  απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου.