44 υποψήφιοι για 8 νέες υποτροφίες

44 υποψήφιοι για 8 νέες υποτροφίες

Σε 44 ανέρχονται οι υποβληθείσες αιτήσεις υποψήφιων υποτρόφων για το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Καλαμάτας να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για μιαν υποτροφία προς φοιτητές από τα έσοδα του κληροδοτήματος που κατέλιπε ο αείμνηστος Λυκούργος Σκιάς.
Η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Καλαμάτας κοινοποίησε το σχετικό κατάλογο στα μέλη της Επιτροπής, η οποία επιλέγει τους υποτρόφους. Σημειώνεται πως σε αυτήν δε μετέχει εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, αλλά τη συγκροτούν ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Οι υποτροφίες δίδονται σε φοιτητές από τα έσοδα των τριών ακινήτων του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά. Ήδη ο Δήμος Καλαμάτας έχει προσφέρει 8 υποτροφίες όσον αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013 και οι υπότροφοι αυτοί θα εξακολουθήσουν να ενισχύονται για το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014, ενώ θα δοθούν για τη συγκεκριμένη περίοδο άλλες 8 – καινούργιες – υποτροφίες (γι’ αυτές υποβλήθηκαν οι 44 αιτήσεις) σε επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που αποφοίτησαν από το Λύκειο το 2013.