Στη Γιάλοβα λειτουργεί από την Τρίτη δεύτερος ενημερωτικός σταθμός του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, ΑΡΧΕΛΩΝ, στον Κυπαρισσιακό κόλπο!
Οι δράσεις έχουν επεκταθεί και καλύπτουν ολόκληρη τη Δυτική Πελοπόννησο, για την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση κατοίκων και επισκεπτών.
Με την παρουσία εθελοντών από κάθε γωνιά του πλανήτη, στη Δυτική Πελοπόννησο, ο ΑΡΧΕΛΩΝ προσπαθεί να ανταποκριθεί στη συνεχώς αυξανόμενη σημασία της περιοχής και των οικοσυστημάτων της, για την προστασία των πληθυσμών των θαλασσίων χελωνών, μιας και πλέον στην Πελοπόννησο βρίσκονται πάνω από 1.300 εντοπισμένες και προστατευμένες φωλιές καρέττας καρέττας, όπως σημειώνεται στη σελίδα του προγράμματος του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, ΑΡΧΕΛΩΝ, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.
Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση προχθές το βράδυ αναφέρεται: «Το πρόγραμμα του Κυπαρισσιακού πλέον έχει και δεύτερο ενημερωτικό σταθμό! Από χθες λειτουργεί καθημερινά το ενημερωτικό μας κιόσκι στην παραλία της Γιάλοβας. Από τις πρώτες κιόλας ώρες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μάς υποδέχθηκαν με θέρμη και χαμόγελα, δίνοντάς μας ιδιαίτερη χαρά για το φιλόξενο περιβάλλον που θα βρισκόμαστε τους επόμενους μήνες.
Πλέον το πρόγραμμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου καλύπτει με δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης ολόκληρη την περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου. Με εβδομαδιαίες δράσεις από τη Λακόπετρα Αχαΐας, την Κυλλήνη Ηλείας, τον Κυπαρισσιακό Κόλπο σε Ηλεία και Μεσσηνία, μέχρι και το Ρωμανό Πύλου και την Καλαμάτα. Και με καθημερινή παρουσία στον Περιβαλλοντικό Σταθμό του Αγιαννάκη και τον Ενημερωτικό Σταθμό της Γιάλοβας στην Πύλο. Η επέκταση των δράσεων του προγράμματος του Κυπαρισσιακού Κόλπου δεν περιορίζεται μόνο στο κομμάτι της ευαισθητοποίησης, αλλά και στην ίδια την προστασία των φωλιών. Την προηγούμενη εβδομάδα μία ομάδα εθελοντών ταξίδεψε ως τη Λακόπετρα Αχαΐας για να εντοπίσει τα αυγά και στη συνέχεια να προστατεύσει τη φωλιά που εντοπίστηκε τυχαία από επισκέπτες της παραλίας ένα πρωί.
Με όλες αυτές τις δράσεις μας προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στη συνεχώς αυξανόμενη σημασία της περιοχής και των οικοσυστημάτων της, για την προστασία των πληθυσμών των θαλασσίων χελωνών, μιας και πλέον στην Πελοπόννησο βρίσκονται πάνω από 1.300 εντοπισμένες και προστατευμένες φωλιές καρέττας καρέττας».