Φυσικό αέριο και στη Μεσσήνη


Σε συνέχεια πρόσφατης συνάντησης με τον υπουργό ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, συναντήθηκε στην Αθήνα με το διευθύνοντα σύμβουλο του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε., Κωνσταντίνο Ξιφαρά και το διευθυντή Δραστηριοτήτων Διαχείρισης Έργων, Ιωάννη Χωματά, με τους οποίους και συζήτησε την επέκταση του φυσικού αερίου στη Μεσσήνη.
Ως γνωστόν, ο ΔΕΣΦΑ υλοποιεί τη μελέτη βασικού σχεδιασμού των δικτύων διανομής φυσικού αερίου για τις πόλεις της Καλαμάτας και Μεσσήνης, για λογαριασμό της ΔΕΠΑ. Η εν λόγω μελέτη περιλαμβάνει:
-την εκτίμηση της αναμενόμενης κατανάλωσης φυσικού αερίου στις παραπάνω πόλεις, λαμβάνοντας υπόψη το βιομηχανικό, βιοτεχνικό, τουριστικό και εμπορικό δυναμικό, καθώς και τους οικιακούς και διάσπαρτους εμπορικούς καταναλωτές
-τη διαστασιολόγηση των δικτύων μέσης (19 bar) και χαμηλής πίεσης (4 bar)
-τη χωροθέτηση των δικτύων που θα κατασκευαστούν σε πρώτη φάση και των σταθμών διανομής 19/4 bar
-την εκτίμηση του κόστους επένδυσης για την πρώτη φάση υλοποίησης και τα δίκτυα σε πλήρη ανάπτυξη.
Σχετικά ο δήμαρχος Μεσσήνης δήλωσε: «Είμαστε στη διάθεση των μελετητών για να τους παρέχουμε τα απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη εντός του Νοεμβρίου, όπως μας διαβεβαίωσαν.
Η περιοχή μας διαθέτει τις υποδομές για να λειτουργήσει ορθά και αποδοτικά το δίκτυο φυσικού αερίου, με δεδομένο ότι υπάρχουν τουριστικές μονάδες, θερμοκηπιακές καλλιέργειες, μονάδες μεταποίησης και μεγάλους καταναλωτές.
Επίσης, η επέκταση του δικτύου και προς τη Μεσσήνη θα κάνει το έργο διανομής του φυσικού αερίου στη Μεσσηνία πιο βιώσιμο».