Καλεσμένο από την επιτροπή «Πράσινο Πανεπιστήμιο» του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, που οργανώνει και προσκαλεί τον κάθε ενδιαφερόμενο, σε συνάντηση – συζήτηση βρέθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 με θέμα: Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων στο Αιγαίο. Προβλήματα – Καλές Πρακτικές – Προοπτικές, το Re:Think Project από την Καλαμάτα.
Ενώνοντας 6 νησιά από το βόρειο, νότιο και το κεντρικό Αιγαίο, έγινε συζήτηση για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στα νησιά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται και την προοπτική της διαχείρισής τους. Απο την πλευρά του το Re:think ανέλυσε και τεκμηρίωσε τις προτάσεις του αλλά μοιράστηκε και την εμπειρία του σαν διαχειριστής του Συνοικιακού Δικτύου Κομποστοποίησης που λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια στον Δήμο Καλαμάτας φέρνοντας μαζί του έναν φρέσκο, πρώτο κομποστοποιητή για τους Μυτιληνιές/ούς.
Ελαχιστοποίηση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση: είναι oι λέξεις κλειδιά της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 στις 11:00 π.μ., στις αίθουσες τηλεδιάσκεψης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου δώθηκε η δυνατότητα για παράλληλη σύνδεση των νησιών όπου βρίσκονται μονάδες του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο, Ρόδο και Σύρο.
Καλεσμένοι ήταν εκπρόσωποι των Δήμων και των Περιφερειών, φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις και ενεργοί πολίτες.
Αφού τελείωσε με την Μυτιλήνη το Re:Think Project έκανε μια βόλτα και από Μύκονο! Όχι για διακοπές… Αλλά ως καλεσμένοι της Εβδομάδας Περιβάλλοντος που διοργάνωσε το ΚΔΕΠΠΑ Μυκόνου, μια Εβδομάδα γεμάτη από πολιτιστικές εκδηλώσεις και συζητήσεις που είχαν ως σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των κατοίκων του νησιού για το περιβάλλον.Το Re:Think υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Δήμου στο σύνολό της, ωστόσο ήταν εκεί μόνο την Κυριακή και φρόντισε ώστε να μπει ο σπόρος για ένα ακόμα Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης. Έτσι και ο δεύτερος κομποστοποιητής που ταξιδέψε μαζί με το Re:Think και είναι έτοιμος για να παράξει πλούσιο, νησιώτικο κομπόστ!