Μεγάλες υποσχέσεις από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας

Μεγάλες υποσχέσεις από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας

Εξήγγειλε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας, απαντώντας στην κριτική της μείζονος μειοψηφίας
 
Μία από τις συμβουλές, θυμάμαι, που μου έδιναν και οι δύο γιαγιάδες μου, όταν ήμουν μικρός, ήταν: μεγάλη μπουκιά να τρως, μεγάλη κουβέντα να μη λες. Τη σοφία της παραπάνω κουβέντας τη βρήκα πολλές φορές μπροστά μου μεγαλώνοντας. Όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι από εσάς.
Αυτό, πάντως, δε φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα. Συχνά – πυκνά εξαγγέλλει διάφορα μεγαλεπήβολα σχέδια, τα οποία όμως μένουν μετέωρα.
Χθες, για παράδειγμα, απαντώντας εμμέσως στην κριτική της μείζονος μειοψηφίας ότι η Δημοτική Αρχή έχει εγκαταλείψει τις δημοτικές κοινότητες, για χάρη των ψηφοθηρικών έργων βιτρίνας στο κέντρο της πόλης, είπε: «Υπόσχομαι ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής θητείας της Δημοτικής Αρχής δε θα υπάρξει ούτε ένα χωριό ή κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας όπου δε θα εκτελεσθεί κάποιο έργο. Κι αυτό, παρά τη δύσκολη γενικότερη οικονομική κατάσταση και τη δραματική περικοπή πόρων στους Δήμους».
Επομένως, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε…
Υπενθυμίζουμε ότι προχθές η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι στερεί από τους πρώην Δήμους Θουρίας, Άριος και Αρφαρών ακόμη και τα λίγα μικρά έργα που είχαν ενταχθεί στον προγραμματισμό του Δήμου. Αφορμή για την κατηγορία έδωσε η ανάκληση πιστώσεων από τις δημοτικές ενότητες, προκειμένου να πάνε τα χρήματα σε έργα της Καλαμάτας.
Σε δηλώσεις που έκαναν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, και οι σύμβουλοι της παράταξής του, Δημήτρης Φαββατάς και Γιάννης Χριστόπουλος, ανακοίνωσαν ότι προχθές η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας αποφάσισε να ανακαλέσει τις πιστώσεις από εννέα έργα της Δημοτικής Ενότητας Θουρίας.
Α.Π.