5 μήνες σε «οικιακή βοηθό» που λέει ότι την παρενοχλούσε ο 88χρονος που φρόντιζε

5 μήνες σε «οικιακή βοηθό» που λέει  ότι την παρενοχλούσε ο 88χρονος που φρόντιζε

Ένας 88χρονος κατήγγειλε ότι η 50χρονη Βουλγάρα οικιακή βοηθός του μαζί με τον Έλληνα άντρα της τον χτύπησαν και του πήραν χρήματα, ενώ αυτή με τη σειρά της έχει κάνει μήνυση στον υπερήλικα για σεξουαλική παρενόχληση.
Μάλιστα, ο Έλληνας σύζυγός της στην απολογία του χθες στο δικαστήριο έκανε λόγο για… αρρωστημένο πάθος του ηλικιωμένου, κάνοντας την αίθουσα να γελάσει, όταν είπε ότι, αν θέλει και η γυναίκα του, ας πάει να ζήσει μαζί του.
 
Χρήματα
Στην κατάθεσή του ο ηλικιωμένος είπε ότι η γυναίκα εργαζόταν στο σπίτι του στου Κόκκινου ως οικιακή βοηθός, μένοντας εκεί συνεχώς. Το Νοέμβριο του 2011 του είπε ότι τα ξαναβρήκε με τον άντρα της και θα επιστρέψει κοντά του στην Πελεκανάδα. Μάλιστα, μία από εκείνες τις ημέρες είχε πάει και ο άντρας στο σπίτι του ηλικιωμένου και έφαγαν μαζί. Εκείνη την ημέρα, όπως ο ηλικιωμένος ανέφερε, του έφεραν και τη σύνταξη και είδαν ότι πήρε 950 ευρώ. Πλήρωσε, μάλιστα, κάτι και του έμειναν 750 ευρώ. Την ώρα που το ζευγάρι έφευγε, ο άντρας του ζήτησε τα χρήματα. Αυτός τους είπε ότι το μισθό της γυναίκας τον παίρνει από την κόρη του, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι τον χτύπησαν και του πήραν τα λεφτά. Τον πήγαν στο νοσοκομείο και την άλλη μέρα που επέστρεψε, διαπίστωσε πως από το σπίτι του έλειπαν 2.500 ευρώ. Δήλωσε σίγουρος πως τα είχε πάρει το ζευγάρι, καθώς η γυναίκα είχε κλειδιά.
 
Απολογίες
Κατά τις απολογίες τους, ο άντρας είπε ότι με τη Βουλγάρα είναι παντρεμένοι 16 χρόνια και έχουν δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα δεν είναι καλά. Εκείνη την εποχή, όπως είπε, η γυναίκα του είχε φύγει από το σπίτι και έλειπε 3 μήνες, κάτι που συνήθιζε σχεδόν κάθε χρόνο. Μάλιστα, παρατήρησε ότι δεν ήξερε πού ήταν. Κάποια στιγμή τον πήρε τηλέφωνο να πάει να την πάρει, λέγοντάς του πού δουλεύει. Όταν πήγε, υποστήριξε ότι ο ηλικιωμένος δεν άφηνε τη γυναίκα του να φύγει και την τραβούσε. Μάλιστα, είπε πως ο 88χρονος είναι ερωτευμένος με τη γυναίκα του και θέλει να την παντρευτεί, χαρακτηρίζοντας το πάθος του αρρωστημένο. Επίσης, ότι ο ηλικιωμένος χτύπησε τη γυναίκα με μια τσάπα. Τότε τον χτύπησε κι αυτή, ενώ αυτός ήταν συνεχώς στο αυτοκίνητο με το παιδί τους.
Η γυναίκα υποστήριξε ότι ο ηλικιωμένος την παρενοχλούσε και το βράδυ πήγαινε στο κρεβάτι της, γι’ αυτό και αποφάσισε να φύγει. Αρνήθηκε ότι του πήρε χρήματα.
Τελικά, το δικαστήριο έκρινε αθώο τον άντρα και ένοχη τη γυναίκα για απλή σωματική βλάβη, επιβάλλοντάς της ποινή φυλάκισης 5 μηνών.

Της Βίκυς Βετουλάκη