Προχωρά η αμφιδρόμηση της Βασ. Γεωργίου παρά τις έντονες αντιδράσεις

Προχωρά η αμφιδρόμηση της Βασ. Γεωργίου παρά τις έντονες αντιδράσεις

Οι διάφορες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προτείνει η Δημοτική Αρχή στο κέντρο και σε περιοχές της πόλης κέρδισαν τη μερίδα του λέοντος στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.
Αυτές αφορούσαν: α) την αμφιδρόμηση της Βασιλέως Γεωργίου από Αριστομένους μέχρι Φαρών και β) την αμφιδρόμηση της Ακρίτα από Βασιλέως  Γεωργίου μέχρι Βασιλίσσης Όλγας.
Επίσης, προτάθηκε η μονοδρόμηση των οδών Γεωργίου Καρέλια και Γιάννη Αποστολάκη. Εγκρίθηκαν, με κατεύθυνση της Γεωργίου Καρέλια προς Παραλία και της Γιάννη Αποστολάκη προς Κρήτης.
Το ίδιο έγινε και με την πρώτη πρόταση, παρά τις ενστάσεις των μελών της αντιπολίτευσης, όσο και της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «στην υπό έγκριση μελέτη γίνεται λόγος για αποσυμφόρηση του κέντρου και μελλοντική “ηπιοποίηση” της κυκλοφορίας στην Αριστομένους, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την αμφιδρόμηση της Βασιλέως Γεωργίου, αφού ο μοναδικός τροφοδότης της θα είναι η Αριστομένους. Έτσι- μελλοντικά- αν η κυκλοφορία στην οδό Αριστομένους αποκτήσει ήπια χαρακτηριστικά, η αμφιδρόμηση της Βασιλέως Γεωργίου, με τους όρους που τίθεται σήμερα, θα πρέπει να επανεξεταστεί και να καταργηθεί. Για μια παρέμβαση τέτοιου μεγέθους είναι απαραίτητη μια ευρύτερη μελέτη».
Α.Π.