Συμμετέχει ο κορυφαίος Καλαματιανός επιστήμονας Παν. Νταγιόπουλος στο 69ο συνέδριο ορθοπαιδικής χειρουργικής


Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Ένας από τους καλύτερους και σημαντικότερους επιστήμονες που διαθέτει αυτή τη στιγμή η χώρα μας στο χώρο της Ιατρικής, ο Καλαματιανός ορθοπαιδικός Παναγιώτης Νταγιόπουλος, ο οποίος αυτή την περίοδο προσφέρει τις γνώσεις του στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Lyon-Ortho-Clinic, Clinique de la Sauvegarde, Lyon, συμμετέχει στο 69ο Συνέδριο Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο ξενοδοχείο «Κάραβελ», στην Αθήνα.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου καλύπτει όλα τα θέματα της Ορθοπαιδικής.
Ο Παναγιώτης Νταγιόπουλος παίρνει μέρος μαζί με το χειρουργό ορθοπαιδικό, David Dejour, για να μιλήσουν για τη χειρουργική του γόνατος και συγκεκριμένα για τα νεότερα δεδομένα στις διαφορετικές τεχνικές χειρουργικής επέμβασης του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου, την ολική αρθροπλαστική του γόνατος και για το αντικείμενο που έχει ταξινομήσει η συγκεκριμένη κλινική και είναι διεθνώς γνωστό: το εξάρθρημα της επιγονατίδας.
Οι δύο κορυφαίοι στο είδος τους χειρουργοί μιλούν σήμερα, ο μεν  Π.Γ. Νταγιόπουλος  με θέμα εξάρθρημα επιγονατίδας και ο David Dejour για την οστεαρθριτιδα του γόνατος.
Η συμμετοχή τους στο συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο, οπότε ο Καλαματιανός επιστήμονας θα μιλήσει για την αρθροπλαστική γόνατος και τα προβλήματα με τον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο, ενώ ο διεθνούς φήμης Γάλλος για την αστάθεια της επιγονατίδας.
Ο Παναγιώτης Νταγιόπουλος είναι αριστούχος διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (2008) και το βιογραφικό του είναι γεμάτο κλινικό έργο, επιστημονική δραστηριότητα και ερευνητικό έργο. Πραγματοποίησε την ειδίκευσή του στη Χειρουργική Ορθοπαιδική και Τραυματολογία αρχικά στο Νοσοκομείο Guy’s & St. Thoma’s στο Λονδίνο και στη συνέχεια στο Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς». Στη συνέχεια, εξειδικεύθηκε στην κλινική ATOS στη Χαϊδελβέργη στη χειρουργική του κάτω άκρου.
Εργάζεται στη Λυών μαζί με το διεθνούς φήμης ορθοπαιδικό David Dejour, με ιδιαίτερο επιστημονικό πεδίο ενδιαφέροντος τη χειρουργική του γόνατος και του ισχίου, τόσο στην επανορθωτική χειρουργική των ενηλίκων όσο και στην αρθροσκοπική αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων.