Οι πρώτες…διαρροές για τις περιοχές διαχείρισης των απορριμμάτων

Οι πρώτες…διαρροές για τις περιοχές διαχείρισης των απορριμμάτων

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η συνολική διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Τις προηγούμενες ημέρες η ανάδοχος εταιρεία ΤΕΡΝΑ κατέθεσε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπου περιλαμβάνονται και οι τρεις περιοχές που θα φιλοξενήσουν εργαστήρια διαχείρισης και τους σταθμούς μεταφόρτωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εργοστάσια προορίζονται να κατασκευαστούν σε Σκάλα (Λακωνία), Παλαιοχούνι (Αρκαδία – Μεσσηνία) και Τραχιά (Αργολίδα – Κορινθία), ενώ θα υπάρχουν και σταθμοί μεταφόρτωσης σε Κόρινθο και Μεσσηνία. Για την τελευταία, απ’ ό,τι φαίνεται, ο χώρος δε θα είναι στο Παλιοροβούνι, αλλά σε άλλη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας.
Να υπενθυμίσουμε ότι η τεχνολογία που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι ο συνδυασμός αναερόβιας χώνευσης και κομποστοποίησης, με αυξημένα ποσοστά ανακύκλωσης. Μέθοδος η οποία είναι φθηνότερη από άλλες που θεωρούνται επιχειρηματικά ενδιαφέρουσες, αλλά χαρακτηρίζονται καταστροφικές για το περιβάλλον.
Α.Π.