Τετάρτη 13 Μαΐου, η σημαντικότερη ημερομηνία της χρονιάς για τις φοιτητικές παρατάξεις, αφού οι φοιτητές ψήφισαν και επέλεξαν ποιες θα τους εκπροσωπήσουν.
Στην Καλαμάτα, οι εκλογές κύλησαν ομαλά, με μικρά μόνο απρόοπτα, που δεν επηρέασαν τη διεξαγωγή τους.
Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών οι κάλπες άνοιξαν στις 7.30 το πρωί και οι φοιτητές είχαν να επιλέξουν μεταξύ των ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και ΠΚΣ. Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: Ψήφισαν 159. ΠΑΣΠ 5 έδρες, ΔΑΠ 1 έδρα και ΠΚΣ 1 έδρα.
Στο Τμήμα Φιλολογίας, υποψήφιες παρατάξεις ήταν η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ, με τα αποτελέσματα να διαμορφώνονται ως εξής: Ψήφισαν 70. ΠΑΣΠ 6 έδρες, ΔΑΠ 1 έδρα και ΠΚΣ 0 έδρα.
ΤΕΙ Πελοποννήσου
Εκλογές είχαμε και στις σχολές του ΤΕΙ Πελοποννήσου, όπου στήθηκαν 3 κάλπες. Συγκεκριμένα:
Στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας οι κάλπες άνοιξαν στις 7.45 το πρωί και υποψήφιες παρατάξεις ήταν η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ. Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: Ψήφισαν 409. ΠΑΣΠ 4 έδρες, ΔΑΠ 2 έδρα και ΠΚΣ 1 έδρα
Στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής οι κάλπες άνοιξαν στις 7.45 και υποψήφιες παρατάξεις ήταν και εκεί η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ. Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: Ψήφισαν 231. ΠΑΣΠ 4 έδρες, ΔΑΠ 2 έδρα και ΠΚΣ 1 έδρα
Τέλος, στη Λογοθεραπεία το κλίμα ήταν πολύ διαφορετικό, με ελάχιστους να πηγαίνουν να ψηφίσουν (51), αφού, όπως υποστηρίζουν οι φοιτητές του Τμήματος, πλέον είναι Τμήμα-φάντασμα, που απλά μετρά αντίστροφα το χρόνο για να συγχωνευτεί με αυτό της Πάτρας, όπως προβλέπει το Σχέδιο «Αθηνά».
Για το τυπικό, να αναφέρουμε ότι υποψήφιες παρατάξεις ήταν η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ, με νικήτρια την ΠΑΣΠ με 46 ψήφους και 7 έδρες. Η ΠΚΣ πήρε 5 ψήφους (0 έδρες).
Μαθήματα
Θέμα που αιφνιδίασε τους φοιτητές, αλλά και αρκετούς καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ήταν η πραγματοποίηση μαθημάτων την ημέρα των εκλογών. Η κίνηση της Πρυτανείας να γίνουν μαθήματα προκάλεσε αποδοκιμασία, ενώ υπήρξε ένα αλαλούμ με τους καθηγητές που αναζητούσαν αίθουσα για να διδάξουν, αφού σε δύο μεγάλες είχαν στηθεί κάλπες.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας