Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας και η φιλοσοφία του παρουσιάστηκαν και επίσημα προχθές, σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Όπως έγινε γνωστό, τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο, αρχικά με 5 θεματικές ενότητες:
1. To Ελιά: ελαιόλαδο και επεξεργασία επιτραπέζιας ελιάς,
2. Αρωματικά φυτά,
3. Επεξεργασία – τυποποίηση τροφίμων,
4. Ηλεκτρονικό εμπόριο,
5. Έναρξη οικονομικής διαχείρισης αγροδιατροφικής επιχείρησης.
Η οικονομική συμμετοχή θα είναι συμβολική και θα κυμανθεί μεταξύ 70 και 90 ευρώ, ενώ το κύριο βάρος του κόστους θα επωμισθεί το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη.
Σημειώνεται ότι το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας ίδρυσε και χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη.
Η λειτουργία του υλοποιείται σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, του ΤΕΙ Πελοποννήσου και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Προόδου Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Πληροφορίες εγγραφών δίνονται στα τηλέφωνα: 6983 749267 και 27230 28353.
Στην εκδήλωση της Δευτέρας η ενημέρωση των παρευρισκομένων έγινε από το γενικό διευθυντή του Ιδρύματος Ξενοφώντα Κάππα και τον εκπρόσωπο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Φίλιππο Παπαδόπουλο, καθώς η Σχολή αυτή συμπράττει στο εγχείρημα.
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, που, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η δημιουργία αυτού του Κέντρου είναι ένα πολύ καλό νέο για την πόλη της Καλαμάτας και τη Μεσσηνία, όσον αφορά στη διάχυση της γνώσης σε θέματα παραγωγής και διάθεσης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
Επίσης, πολύ καλό νέο αποτελεί η συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, η οποία σε πρακτικό επίπεδο είναι το καλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα, με εξαιρετικές επιδόσεις όχι μόνο στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και στη διάθεσή τους και, μάλιστα, σε πολύ υψηλότερες τιμές σε σχέση με τις κρατούσες.
Ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει αυτή την προσπάθεια με πράξεις, διαθέτοντας δωρεάν στο Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας γραφεία στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και με βούληση υποστήριξης σε οτιδήποτε του ζητηθεί.
Ο Π. Νίκας ευχήθηκε καλή επιτυχία και να πιάσει τόπο η καθοδήγηση ανθρώπων που ενδιαφέρονται να επενδύσουν επιχειρηματικά στην παραγωγή και διάθεση ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, διότι η πόλη και ο νομός μας έχουν άριστα προϊόντα και υπάρχει μεγάλη ανάγκη στον τομέα προβολής και διάθεσής τους.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη