Με επιτυχία ο 1ος Κ21 Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας

Με επιτυχία ο 1ος Κ21 Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας

Με τη συμμετοχή 220 αθλητριών και αθλητών στα 21 χιλιόμετρα και 110 στα 5 χιλ. πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί ο 1ος Κ21 Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας. Με επίκεντρο το χώρο του «Πανελληνίου» στην προκυμαία συνδύασε τον αθλητισμό με την προβολή και προώθηση της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.
Οι αθλητές απόλαυσαν μια ιδανική επίπεδη διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο της πόλης από το ξενοδοχείο Elite έως τη Δυτική Παραλία (πίστα καρτ) και η επιτυχία της πρώτης αυτής διοργάνωσης είναι οδηγός για την καθιέρωσή της.

Οι νικητές
Ημιμαραθώνιος
1ος Βαλεντίνος Δημητρακόπουλος, 2ος Λάζαρος Σαντοριναίος, 3ος Ισίδωρος Παλαμάρης.
1η Μάτα Κλησάρη, 2η Σταυρούλα Μπάκα, 3η Βασιλική Μπάκα.

5 χιλ.
1ος Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, 2ος Δημήτρης Πασσιάς, 3ος Δημήτρης Ρούτσης
1η Νικολέτα Παναγούλια, 2η Γεωργία Φασουλοπούλου, 3η Χριστίνα Κωτσιοπούλου.

Ευχαριστίες εκφράζονται από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας στους εθελοντές της γραμματείας, στα μέλη, τους προπονητές και τους αθλητές των Συλλόγων: Μεσσηνιακός (στίβος), Καλαμάτα ΄80, Ακάδημος, Kalamata BC, Α.Σ. Άρις (μπάσκετ), Αναγέννηση Παραλίας (μπάσκετ), ΝΟΚ, Απόλλων (βόλεϊ), καθώς και προς τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπροχώματος, για τη βοήθειά τους όσον αφορά στη λειτουργία των σταθμών υποστήριξης των αθλητών και στην ασφάλεια της διαδρομής.
Ευχαριστίες, επίσης, εκφράζονται στη Δημοτική Αστυνομία, την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα.
Ουσιαστική, ακόμη, ήταν η συμβολή των μεγάλων χορηγών Alma Sport και Χ. Σαραντόπουλος (ενδύματα), για τη χορηγία της μπλούζας των αθλητών, καθώς και των επιχειρήσεων Γ. Αθανασίου, Συκική και Παπαδημητρίου για τον ανεφοδιασμό των σταθμών υποστήριξης. Τονίζεται πως οι αθλήτριες και οι αθλητές αναπλήρωσαν τις απώλειες του αγώνα καταναλώνοντας τοπικά αγροτικά προϊόντα, δηλαδή σταφίδα μαύρη και σύκο, πλούσια σε ενέργεια και μεταλλικά άλατα.
Συγχαρητήρια σε όλους όσοι έλαβαν μέρος!