Συλλογή μεταχειρισμένων μαγειρικών λαδιών στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας

Συλλογή μεταχειρισμένων μαγειρικών  λαδιών στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας

Ειδικές δεξαμενές θα τοποθετηθούν στα προαύλια των σχολικών μονάδων του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να υποδέχονται τα απόβλητα μαγειρικών ελαίων. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει έντυπο ενημερωτικό υλικό για την εναλλακτική διαχείριση των χρησιμοποιημένων ελαίων, την αναγκαιότητα και τα οφέλη από την ανακύκλωσή τους.
Τα έλαια θα συλλέγονται, θα προωθούνται σε ειδικές μονάδες επεξεργασίας για αξιοποίηση και τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται, θα διατίθενται στην κάθε Σχολική Επιτροπή ανά εξάμηνο.
Αυτά προβλέπονται να συζητηθούν σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, που καλείται να καταρτίσει τους όρους και να συντάξει τη διακήρυξη της διενέργειας πλειοδοτικού διαγωνισμού για την «Εφαρμογή προγράμματος εναλλακτικής διαχείρισης απόβλητων μαγειρικών ελαίων».
Θα πρέπει να αναφερθεί πως, σύμφωνα με όσα προβλέπονται, οι τοποθετήσεις των ειδικών δεξαμενών δε θα γίνουν σε όλα τα σχολεία, παρά μόνο σε όσα το επιθυμούν, ενώ η τιμή εκκίνησης για το διαγωνισμό θα είναι 0,15 ευρώ ανά κιλό απόβλητου μαγειρικού ελαίου.