80 στρέμματα έκαψε η φωτιά στη Μικρομάνη – Ζημιές και σε γεωργικές εκτάσεις (φωτογραφίες & βίντεο)

80 στρέμματα έκαψε η φωτιά στη Μικρομάνη – Ζημιές και σε γεωργικές εκτάσεις  (φωτογραφίες & βίντεο)

Σήμερα το πρωί κατάφεραν τελικά οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος να σβήσουν τη φωτιά που έκαιγε απο χθες το μεσημέρι στην Μικρομάνη και έθεσε σε κίνδυνο ακόμα και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

 1.      Στις 15-09-2013 και ώρα 11:35 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε καλάμια-βάλτους και υπολείμματα καλλιεργειών, στην Τ.Κ. Τριόδου, του Δ. Μεσσήνης.
Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος τέσσερα (4) πυροσβεστικά οχήματα με οκτώ (8) πυροσβεστικούς υπαλλήλους,  έξι (6) οχήματα Ο.Τ.Α. εκ των οποίων δυο (2) του Δήμου Καλαμάτας και τέσσερα (4) του Δ. Μεσσήνης.
Η πυρκαγιά κατασβέσθηκε πλήρως την ίδια ημέρα και Ω/17:25 αφού έκαψε επτά (7) στρέμματα καλάμια- βάλτους και τρία (3) στρέμματα υπολείμματα καλλιεργειών.
2.       Στις 15-09-2013 και ώρα 13:30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε καλάμια-βάλτους και γεωργικές εκτάσεις, στην Τ.Κ. Μικρομάνης, του Δ. Καλαμάτας.
Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος οκτώ (8) πυροσβεστικά οχήματα με δεκαέξι (16) πυροσβεστικούς υπαλλήλους εκ των οποίων δυο (2) πυροσβεστικά οχήματα από την Π.Υ. Π/Α Καλαμάτας,  δέκα (10) οχήματα Ο.Τ.Α. εκ των οποίων επτά (7) του Δήμου Καλαμάτας  και τρία (3) οχήματα του Δ. Μεσσήνης. Τέλος πέντε (5) εθελοντές πυροσβέστες της Εθελοντικής Ομάδας ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας.
          Επίσης από αέρος συνέδραμαν δυο (2) αεροσκάφη CL 415, τρία (3) αεροσκάφη PZL και ένα (1) ελικόπτερο. 
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 16-9-2013 και Ω/09:10 αφού έκαψε εβδομήντα (70) στρέμματα καλάμια- βάλτους και δέκα (10) στρέμματα γεωργικές εκτάσεις.
          Θα πρέπει να γίνει  ιδιαίτερη  μνεία στην προσπάθεια όλου του Πυροσβεστικού προσωπικού για την κατάσβεση των δυο πυρκαγιών καθώς και  στην πολύτιμη  συνδρομή του προσωπικού των Δήμων  και των κατοίκων  των  περιοχών που συμμετείχαν στα συμβάντα με ότι μέσο διέθεταν .
      Για τα αίτια των πυρκαγιών διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας.                                                        
 
            Καλαμάτα   16/09/2013
                                                                                              Ο αν. Διοικητή
 
 
                                                                                  Παναγιώτης Β. Μούτογλης
                                                                                            Αντιπύραρχος

 


Ενημέρωση 20:51
Πριν λίγη ώρα οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τις εστίες που τύλιξαν τον κάμπο της Μεσσήνης από την περιοχή της Μικρομάνης έως και την Τρίοδο.
Το σημαντικότερο πρόβλημα ήταν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας το οποίο κυριολεκτικά τυλίχθηκε στις φλόγες.
Τελικά μετά από προσπάθειες που κράτησαν ώρες οι εστίες τέθηκαν υπό έλεγχο με ένα πρόχειρο απολογισμό 80 στρέμματα καλάμια μερικές ελιές αλλά και κάποιες κυψέλες.


Αφού έκαψε ότι βρήκε στο δρόμο της η φωτιά, φάνηκε να σταματά, αλλά τελικά οι αρχικές εστίες  στη Μικρομάνη αναζωπυρώθηκαν και πλέον τα πρώτα σπίτια του χωριού κινδυνεύουν


Ασταμάτητη δείχνει η φωτιά που έχει καταφέρει να περάσει γύρω από το κτήριο του αεροδρομίου ενώ υπάρχουν μεγάλοι φόβοι για τα καύσιμα που υπάρχουν εκεί.


Έφθασε στον αεροδιάδρομο η φωτιά και συνεχίζει ανεξέλεγκτη


Ενημέρωση:
Η φωτιά είναι δίπλα στο αεροδρόμιο και παραμένει ανεξέλεγκτη, καεί καλάμια ενώ ο αέρας που υπάρχει κάνει δύσκολη την κατάσβεση της.


Μια μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει κοντά στη Μικρομάνη από τη 1 το μεσημέρι, το μέγεθος είναι τόσο μεγάλο που φαίνεται σε όλη την Καλαμάτα.
Σε λίγο περισσότερη ενημέρωση.

http://youtu.be/SHX4Ms2jquE

http://youtu.be/70hiCRCqNhM

http://youtu.be/utI_cCIr2r8