Διήμερη γενική απεργία ΑΔΕΔΥ 18 και 19 Σεπτεμβρίου

Διήμερη γενική απεργία ΑΔΕΔΥ  18 και 19 Σεπτεμβρίου

Σαρανταοκτάωρη απεργία για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου σε όλο το Δημόσιο έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και το Νομαρχιακό της Τμήμα στη Μεσσηνία καλεί τα μέλη του «σε έναν αγώνα διαρκείας, που ξεκινά τώρα και αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα, με τη συμμετοχή όλων μας. Είναι μια μάχη δύσκολη που έχει, κυρίως, δύο στόχους, την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών, του κοινωνικού κράτους και της εργασίας.
Η δημόσια εκπαίδευση, η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η δημόσια υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, η προστασία των αδύναμων ομάδων, η πρόσβαση στην εργασία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.
Η προάσπισή τους αποτελεί προάσπιση και διατήρηση της ίδιας της δημοκρατίας.
Η εργασία είναι δικαίωμα, προϋπόθεση αξιοπρεπούς διαβίωσης, και το κράτος έχει υποχρέωση να εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες.
Διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει, δε μας χαρίζουν τίποτα».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης, ότι από τις «απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν προκύπτει κανένα δημοσιονομικό όφελος. Αντιθέτως, από την κατάργηση δομών όπως τα σχολεία και τα νοσοκομεία προκαλείται τεράστιο κοινωνικό κόστος.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών, που είναι αγώνας για την ίδια την Παιδεία, με τη συμμετοχή όλης της κοινωνίας. Το σχολείο πρέπει να παραμείνει δημόσιο, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, χωρίς περικοπές και χωρίς παιδαγωγικές οπισθοδρομήσεις».