Η πλειοψηφία των κατοίκων αντίθετη στην άκριτη ένταξη της περιοχής των Γουλιμίδων στο σχέδιο πόλης


Σε αδιέξοδους… δρόμους οδηγούν οι τελευταίες ειδήσεις για την υπόθεση της πολεοδόμησης ή όχι στις Γουλιμίδες. Σύμφωνα, λοιπόν, με την πληροφόρηση που είχαμε από πρώτο χέρι, από την πρόεδρο Χρ. Χρυσανθακοπούλου και τον αντιπρόεδρο Γ. Αναστασόπουλο του νεοσύστατου συλλόγου «Αναπτυξιακός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γουλιμίδων Άρτεμις», η πραγματικότητα στο συγκεκριμένο θέμα είναι τελείως διαφορετική.
Η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής, όχι μόνο είναι αντίθετη στη συζήτηση ένταξης των Γουλιμίδων στο σχέδιο πόλης, αλλά προτείνει και μια τελείως διαφορετική ανάπτυξη, της πεζοπορίας και του δικτύου ποδηλατόδρομων.
Χαρακτηριστικά, μας ειπώθηκε χθες: «Είμαστε αντίθετοι ιδεολογικά στην τσιμεντοποίηση της περιοχής μας, αλλά υπάρχουν και λόγοι οικονομικοί που μας υποχρεώνουν να μη θέλουμε αυτή τη στιγμή συζήτηση για ένταξη στο σχέδιο πόλης, που έχουν να κάνουν με την εφορία. Άλλωστε, δεν καταλαβαίνουμε το λόγο γιατί θα πρέπει να τρέξουμε, τρόπον τινά, το θέμα ένταξής μας στο σχέδιο πόλης, από τη στιγμή που ήδη υπάρχει υπερπληθώρα απούλητων διαμερισμάτων στην πόλη της Καλαμάτας».
Μάλιστα, η πρόεδρος του συλλόγου μάς τόνισε ότι υπάρχουν στην περιοχή πορτοκαλιές που χρονολογούνται από το 19ο αιώνα και «δε θεωρούμε ότι αυτές πρέπει να γίνουν τσιμέντο. Θέλουμε ανάσες πρασίνου στην Καλαμάτα και οι Γουλιμίδες μάς τις προσφέρουν.
Συνελόντι ειπείν, δεν μπορούμε παρά να στεκόμαστε κριτικά στην όποια πρόταση για πολεοδόμηση και ένταξη στο σχέδιο πόλης».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη