Καταστροφική κατολίσθηση σήμερα το πρωί στο ορυχείο της Μεγαλόπολης (φωτογραφίες & βίντεο)

Καταστροφική κατολίσθηση σήμερα το πρωί στο ορυχείο της Μεγαλόπολης (φωτογραφίες & βίντεο)

Νέο μεγάλο ατύχημα λίγες μέρες μετά τον τραγικό θάνατο του οδηγού φορτηγού από την Καλαμάτα σημειώθηκε στο ορυχείο της Μεγαλόπολη , χωρίς ανθρώπινα θύματα ευτυχώς αυτή τη φορά.

Μεγάλη κατολίσθηση έγινε σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, πρωινές ώρες, στο Ορυχείο της ΔΕΗ, στην Μεγαλόπολη. Η κατολίσθηση όπως αναφέρει το kafeneio.megalopolis.gr έγινε στο πεδίο του Ψαθιού . Σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές  σε δύο μεγάλους εσκαφείς και  σε μηχανολογικό εξοπλισμό .

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του ArcadiaPortal.gr με το δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούραενημερωθήκαμε για τα παρακάτω:

Η κατολίσθηση βρίσκεται μεταξύ των χωριών Τριποτάμου και Ανθοχώρι σε έκταση 1.5 χλμ. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται η αυτοψία από κλιμάκειο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με επικεφαλή τον καθηγητή Καβαθά και μεταβαίνουν στα γραφεία για να ενημερωθούν για την κατάσταση

Δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες γιατί δεν υπήρχαν εργαζόμενοι εκείνη τη στιγμή. Το λιγνιτικό κέντρο είναι εκτός λειτουργείας. Οι ενδείξεις είναι γνωστές από το παρελθόν, παρόλα αυτά δεν έχουν γίνει κάποια ενέργεια και για περισσότερη ασφάλεια από τέτοια φαινόμενα παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε βροχή.

Ο δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα για διακοπή ρεύματος καθώς υπάρχουν αποθέματα λιγνίτη στις αποθήκες.

Φωτογραφίες και βίντεο από το kafeneio.megalopolis.gr

πηγή: Arcadiaportal.gr

http://youtu.be/haMS8TqlhIA