Αγανάκτηση, προβληματισμός και πολλά αναπάντητα ερωτηματικά για το νερό που αντί για χλώριο του έριξαν βενζίνη

Αγανάκτηση, προβληματισμός και  πολλά αναπάντητα ερωτηματικά για το νερό που αντί για χλώριο του έριξαν βενζίνη

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι στο Καλογερέσι Τριφυλίας σχετικά με το νερό της ύδρευσης, το πρόβλημα που πληροφορήθηκαν ότι έχει η ποιότητά του και το μπέρδεμα με τον καθαρισμό της δεξαμενής (αντί για χλώριο ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τη Δ.Ε. Τριπύλης έριξε βενζίνη).
Χθες συμπληρώθηκαν πέντε ολόκληρες μέρες που το χωριό δεν έχει νερό, ενώ οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι από το γεγονός ότι κανένας αρμόδιος και υπεύθυνος από το Δήμο και τη Δημοτική Αρχή δεν τους έχει ενημερώσει για το τι ακριβώς συμβαίνει. Άκουσαν για μετρήσεις που έκανε Χημείο στην Αθήνα και τα αποτελέσματα των αναλύσεων, που έδειξαν ότι το νερό περιείχε κολοβακτηρίδια και άλλα στοιχεία, αλλά επίσημη ενημέρωση δεν τους έχει γίνει. Ούτε έχουν δει το σχετικό έγγραφο και τα αποτελέσματα.
Μάλιστα, τονίζουν πως αν το νερό τους έχει πρόβλημα, έπρεπε ο Δήμος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος να τους ενημερώσουν από την ίδια κιόλας στιγμή που έλαβαν γνώση αυτού του εγγράφου – το οποίο οι ίδιοι δεν έχουν δει ούτε έχει εκδοθεί καμία επίσημη ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή – και των αποτελεσμάτων των αναλύσεων. Αν, λένε, δεν είχε γίνει το μπέρδεμα, ούτε που θα είχαν μάθει για το πρόβλημα στο νερό τους και θα συνέχιζαν, όπως μέχρι την Παρασκευή, να το πίνουν, να πλένονται, να μαγειρεύουν. Με νερό που δεν ήταν κατάλληλο!
Η οργή τους μεγαλώνει καθώς σκέφτονται πως από τη μέρα που ενημερώθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος – όπως ο ίδιος ισχυρίζεται – για τα αποτελέσματα και τα κωλοβακτηρίδια στο νερό, πέρασε μία και πλέον εβδομάδα, χωρίς οι κάτοικοι να έχουν λάβει γνώση.
Σημειώνουμε πως χθες μετέβη στο χωριό συνεργείο της ΔΕΥΑ Κυπαρισσίας. Όπως είπαν στο «Θ» κάτοικοι, ρώτησαν τους υπαλλήλους τι πήγαν να κάνουν και εκείνοι τους απάντησαν ότι ήρθαν να δουν για το νερό στη δεξαμενή. Όπως, δε, είπε κάτοικος, οι υπάλληλοι έριξαν στη δεξαμενή χλώριο και ακολούθως έφυγαν.
Μερικά, μόνο, από τα ερωτήματα που απασχολούν τους κατοίκους και τα οποία θέτουν είναι: Γιατί δεν ενημερώθηκαν από την πρώτη κιόλας στιγμή για το πρόβλημα; Ποιος και γιατί τούς άφησε να πίνουν και να χρησιμοποιούν νερό που δεν ήταν κατάλληλο; Ποιος και πώς τους εγγυάται ότι το νερό που «θα» φτάσει στο εξής στα σπίτια τους είναι κατάλληλο; Γιατί από το Δήμο και τη Δημοτική Αρχή δεν τους έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωση; Γιατί ο ίδιος ο δήμαρχος δεν επιλήφθηκε του θέματος αυτού που έχει να κάνει με την υγεία και τη ζωή τους; Γιατί δεν τους έχει κοινοποιηθεί το έγγραφο με τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Χημείου; Έπρεπε να γίνει το μπέρδεμα με τη βενζίνη, αντί για χλώριο, για να πληροφορηθούν πως υπάρχει πρόβλημα στο νερό τους; Ποιος και πώς, αποδεδειγμένα, τους διαβεβαιώνει ότι το πρόβλημα στο νερό – για το οποίο οι ίδιοι δεν έχουν δει κάποιο επίσημο έγγραφο – οφείλεται στη δεξαμενή και όχι στις δύο ή σε μία από τις δύο πηγές το νερό των οποίων γεμίζει τη δεξαμενή τους; Πώς, χθες, πήγε συνεργείο της ΔΕΥΑ Κυπαρισσίας και τι έκανε στη δεξαμενή; Και τελικά, υπάρχει, ναι ή όχι, πρόβλημα με το νερό τους και ποιο, ακριβώς, είναι αυτό;

Του Ηλία Γιαννόπουλου